Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Boeing, δεύτερη δοκιμή τροχιάς πτήσης χωρίς αεροθάλαμο για τη NASA

Η Boeing αποφάσισε να πετάξει μια δεύτερη δοκιμή πτήσης, ως τμήμα του προγράμματος εμπορικού πληρώματος της NASA. Παρόλο που δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία έναρξης, η NASA έχει αποδεχθεί την πρόταση να πετάξει πάλι την αποστολή και θα συνεργαστεί με την Boeing για να συνεχίσει τις δοκιμές πτήσης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο σύστημα CST-100 Starliner της εταιρείας.

Το πρόγραμμα Commercial Crew του Οργανισμού είναι μια μοναδική προσέγγιση για την ανθρώπινη διαστημική πτήση στην οποία η NASA παρέχει ένα σύνολο απαιτήσεων αποστολής και ασφάλειας και ιδιωτικές εταιρείες, όπως η Boeing και η SpaceX, προτείνουν τις δικές τους μοναδικές στρατηγικές για να αποδείξουν ότι τα συστήματα πληρούν τις προθέσεις των απαιτήσεων. Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, η Boeing είχε την ευθύνη να φέρει στην NASA την πρότασή της για το πώς θα προχωρήσει με τις πτήσεις.

Μια δοκιμή πτήσης αρχικά είχε προταθεί από τη Boeing για να αποδείξει ότι το σύστημα Starliner μπορούσε να εκτελεστεί όπως σχεδιάστηκε για να πετάει στον διαστημικό σταθμό πριν από την παρουσία του πληρώματος στο διαστημόπλοιο. Με την πρόταση αυτή, η αλεξίσφαιρη πτήση έγινε μέρος του συμβολαίου ικανότητας μεταφοράς εμπορικού πληρώματος το 2014 μεταξύ της NASA και της Boeing.

Αν και πολλοί από τους στόχους της πρώτης δοκιμής πτήσης της Boeing το Δεκέμβριο του 2019 ολοκληρώθηκαν, η Boeing αποφάσισε ότι η καλύτερη προσέγγιση για την εκπλήρωση των απαιτήσεων του οργανισμού θα ήταν να πετάξει πάλι την αποστολή, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης με τον διαστημικό σταθμό. Δεδομένα από την επόμενη και την προηγούμενη δοκιμή πτήσης θα χρησιμοποιηθούν ως μέρος της διαδικασίας της NASA για την πιστοποίηση του συστήματος μεταφοράς πληρώματος της Boeing για τη μεταφορά αστροναυτών από και προς τον διαστημικό σταθμό.

Αν η Boeing είχε προτείνει μια αποστολή πληρώματος ως την επόμενη πτήση, η NASA θα είχε ολοκληρώσει μια λεπτομερή ανασκόπηση και ανάλυση της πρότασης για να καθορίσει τη σκοπιμότητα του σχεδίου. Ωστόσο, καθώς αυτή δεν ήταν η σύσταση της Boeing, η NASA δεν θα κάνει εικασίες για το τι θα χρειαζόταν ο οργανισμός.

Η δεύτερη πτήση δεν απαλλάσσει τη Boeing από την ολοκλήρωση όλων των ενεργειών που καθορίστηκαν από την κοινή ομάδα ανεξάρτητων αναθεωρητών της NASA / Boeing, η οποία τέθηκε σε λειτουργία μετά την αρχική ακύρωση. Η NASA εξακολουθεί να προτίθεται να διεξάγει την απαιτούμενη εποπτεία για να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται τα διορθωτικά μέτρα.

Η NASA και η Boeing βρίσκονται στα αρχικά στάδια της απόφασης να πετάξουν μια δεύτερη τροχιακή αποστολή στο σταθμό και δεν έχει καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για το πλήρωμα.

Παρόλο που η ολοκλήρωση μιας δεύτερης δοκιμής δεν ήταν στο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων των ΗΠΑ στο Starliner, η NASA υποστηρίζει πλήρως τη δέσμευση του συνεργάτη της Boeing να πετάξει αστροναύτες με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η NASA αποφάσισε να επιλέξει δύο συνεργάτες στην προσπάθεια του εμπορικού πληρώματος. Η ύπαρξη διαφορετικής απόλυσης είναι το κλειδί της προσέγγισης της NASA για τη διατήρηση του πληρώματος και του φορτίου στο διαστημικό σταθμό και για τη διατήρηση των δεσμεύσεών μας σε διεθνείς εταίρους. Επιτρέπει επίσης στους εταίρους του ιδιωτικού τομέα να επικεντρωθούν στην ασφάλεια του πληρώματος παρά στο χρονοδιάγραμμα. Η ασφάλεια της εμπορικής μας ομάδας πληρώματος θα παραμείνει πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi