Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Η NASA σας δείχνει την εικόνα που έλαβε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble για τα γενέθλιά σας

Η NASA γιορτάζει το 30ο έτος της τροχιάς του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble και παρόλο που οι περισσότερες από τις εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, μπορείτε να εξερευνήσετε μερικές από τις εκπληκτικές συνεισφορές της στο διαδίκτυο.
Το Hubble ήταν το πρώτο μεγάλο οπτικό τηλεσκόπιο που τοποθετήθηκε στο διάστημα και μας έδειξε απίστευτες φωτογραφίες του σύμπαντος 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα από τον Απρίλιο του 1990.
Ως μέρος των εορτασμών, η NASA ξεκίνησε ένα μέρος για να δείτε μια εικόνα του Κόσμου για τα γενέθλιά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το μήνα και την ημέρα γενεθλίων και η γεννήτρια θα αποκαλύψει μια φωτογραφία από τη συλλογή της.
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA καταγράφει τη χαοτική δραστηριότητα πάνω από μια τριώροφη στήλη αερίου και σκόνης που καταναλώνεται από το λαμπρό φως από τα κοντινά φωτεινά αστέρια σε ένα θυελλώδες αστρικό φυτώριο που ονομάζεται Νεφέλωμα Carina

Η NASA είχε προγραμματισμένα γεγονότα στην Καλιφόρνια και την Ουάσιγκτον, DC, αλλά τα ανέβασε για μεταγενέστερη ημερομηνία.
Αν έχετε ένα τηλεσκόπιο, η NASA εξηγεί πώς μπορείτε να δείτε μερικά από τα ίδια αντικείμενα που έχει το Hubble κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.
“Σε μια καθαρή νύχτα, βρες μια ασφαλή θέση με σκοτεινό ουρανό μακριά από τα έντονα φώτα, δείχνεις το τηλεσκόπιο σου προς τα πάνω και κοιτάς μερικά από τα ίδια νεφελώματα και γαλαξίες που έχει δει το Hubble”, λένε οι οδηγίες της NASA. Εάν δεν διαθέτετε τηλεσκόπιο, τα κιάλια και τα μικρότερα τηλεσκόπια μπορεί να σας επιτρέψουν να δείτε μερικά από τα ίδια αντικείμενα.
Το παιδί σας μπορεί να γίνει αστροναύτης και να εξερευνήσει χώρο από το σπίτι με τη NASA
Το παιδί σας μπορεί να γίνει αστροναύτης και να εξερευνήσει χώρο από το σπίτι με τη NASA
Και αν αυτό δεν σας δώσει αρκετό για να κοιτάξετε, στα κανάλια κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης η NASA μοιράζεται μία φωτογραφία καθημερινά από καθένα από τα έτη Hubble σε τροχιά μέχρι την αντίστροφη μέτρηση μέχρι την επίσημη επέτειο στις 24 Απριλίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi