Εθνικά Θέματα

Σε επιφυλακή Πολεμικό Ναυτικό- Λιμενικό: Πληροφορίες οτι οι Τούρκοι θα στείλουν μαζικά πρόσφυγες στα νησιά μέσα στο Πάσχα

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι Ενοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία και το Λιμενικό μετά τις πληροφορίες ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για ένα “χτύπημα” με “όπλο” μετανάστες  φορείς του κορονοϊού τους οποίους θα επιχειρήσεις τις επόμενες μέρες να προωθήσει στην Ελλάδα.

Το τελευταία διάστημα και μετά την εκκένωση του Έβρου, η Τουρκία συγκεντρώνει μετανάστες στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, με στόχο ένα οργανωμένο σχέδιο “υβριδικού πολέμου”. Δηλαδή τη μεταφορά μεταναστών που νοσούν με κορονοϊό στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη.

Οι κινήσεις των μεταναστών από το εσωτερικό προς τα παράλια της Μικράς Ασίας γίνονται υπό τον συντονισμό της τουρκικής χωροφυλακής και της τουρκικής αστυνομίας και πραγματοποιούνται σε απόλυτη τάξη.

Πέτσας: Παρατηρείται κινητικότητα στις τουρκικές ακτές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επεσήμανε ότι η συνεχιζόμενη απειλή της Τουρκίας απέτυχε στον Έβρο και σημείωσε πως παρατηρείται μια κινητικότητα στις τουρκικές ακτές.

“Η Ελλάδα είναι έτοιμη όπως πάντα για να προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα” ανέφερε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς για τις πληροφορίες περί συγκέντρωσης μεταναστών στα δυτικά παράλια της Τουρκίας, σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση.

Παναγιωτόπουλος: Είναι τακτική της Άγκυρας τα “χτυπήματα” σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές

Για τα σενάρια που φέρουν την Τουρκία να σχεδιάζει προώθηση προσφύγων και μεταναστών, κάποιοι από τους οποίουν είναι θετικοί στον κορονοϊό, στα ελληνικά σύνορα, μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως “είναι γεγονός ότι μετά την επιτυχή αντίδραση όσων έγιναν στον Έβρο, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, εξετάζουμε και σενάρια άλλα, απόπειρας εισροής μεταναστών από τα νησιά”.

Σημειώνοντας ότι φαίνεται πως υπάρχει τακτική της Άγκυρας για “χτυπήματα” σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές. Ο υπ. Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι “παραμένουν σε εγρήγορση οι Ένοπλες Δυνάμεις”, προσθέτοντας “σε αυτήν την βάση, εξετάζουμε και άλλα σενάρια, παράνομης εισόδου στην Ελλάδα, διότι όταν προσπαθείς να “μπουκάρεις” σε μια χώρα, όπως έγινε το τριήμερο της Καθ. Δευτέρας, μόνο νόμιμο δεν είναι”,

“Εμείς έχουν πληροφορίες, είναι συγκεκριμένες, αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία που όλοι βλέπουμε και ακούμε, μελετάμε κι άλλα στοιχεία” τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι “Η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και λόγω του κορονοϊού”.

Ως προς τον τρόπο αντίδρασης της Ελλάδας, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε “θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας κατά μήκος των συνόρων. Στον Έβρο ενισχύεται ο φράχτης όπου υπάρχει και δημιουργείται σε σημεία που δεν υπάρχει. Στη θάλασσα, που είναι πιο δύσκολη η προσπάθεια από ότι στην ξηρά, εκεί είμαστε μαζί με το Λιμενικό”, λέγοντας παράλληλα ότι “οι οδηγίες που εμείς δίνουμε είναι για αποτροπή”.

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία στέλνει μετανάστες στην Ελλάδα με παλιά δεξαμενόπλοια

Oι ελληνικές αρχές “έχουν καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να περιορίσουν τις ροές από την Τουρκία”, όμως “αυτό που μας έχει προβληματίσει, κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση της Τζιάς, είναι ότι προσπαθούν χρησιμοποιώντας παλιά δεξαμενόπλοια να μεταφέρουν μετανάστες στην πατρίδα μας”, σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, με φόντο τις πληροφορίες ότι η Άγκυρα επιχειρεί να προωθήσει άτομα με κορονοϊό στη χώρα μας, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι είναι αυξημένη η επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας για την αποτροπή άφιξης μεταναστών από την Τουρκία.

“Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι με κορονοϊό ή χωρίς κορονοϊό, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους στον μέγιστο βαθμό”, τόνισε ο υπουργός και σημείωσε ότι η κυβέρνηση μελετά όλες αυτές τις πληροφορίες και τα δεδομένα και σε κάθε περίπτωση “δεν χαλαρώνουμε ούτε λεπτό”.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi