Ειδήσεις και Νέα

Ευεργετικά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού για τις δερματοχελώνες.

Οι ερευνητές θαλάσσιας ζωής στη Φλόριντα λένε ότι οι περιορισμοί κατά του κορωνοϊού που κρατούν τους ανθρώπους και τα απορρίμματα μακριά από τις παραλίες έχουν ευεργετική επίδραση στον αριθμό της απειλούμενης θαλάσσιας δερματοχελώνας στην πολιτεία.

Με την πάροδο μόλις δύο εβδομάδων από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου ωοτοκίας, το προσωπικό από το Loggerhead MarineLife Center στο Juno Beach έχει ήδη βρει και σημαδέψει 76 φωλιές δερματοχελώνας, ένα από τα μεγαλύτερα είδη θαλάσσιας χελώνας στον κόσμο, στην παραλιακή έκταση των εννέα μιλίων που παρακολουθούν.

Αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από πέρυσι για την συγκεκριμένη έκταση και τις δύο πρώτες εβδομάδες. Οι αυξημένοι αριθμοί αυξάνουν και τις ελπίδες για μια επιτυχημένη περίοδο ωοτοκίας ακόμα και για τις ευάλωτες χελώνες που φτάνουν αργότερα για να γεννήσουν τα αυγά τους, στα τέλη Μαΐου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τις χελώνες μας να ευδοκιμούν σε αυτό το περιβάλλον», δήλωσε η Sarah Hirsch, η ανώτερη προϊστάμενη έρευνας και δεδομένων του κέντρου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι πιθανότητες να χτυπηθούν και να σκοτωθούν ακούσια οι χελώνες θα είναι χαμηλότερες. Η ανθρώπινη απουσία στην παραλία σημαίνει επίσης ότι θα υπάρχουν λιγότερα σκουπίδια και άλλα πλαστικά στο θαλάσσιο περιβάλλον, πράγμα πολύ θετικό δεδομένου ότι η κατάποση και η εμπλοκή σε πλαστικά και θαλάσσια συντρίμμια αποτελούν επίσης αιτίες τραυματισμού όλων των ειδών των θαλάσσιων χελωνών».

Η επιτροπή διατήρησης ψαριών και άγριων ζώων της Φλόριντα (FWC) κατέγραψε σχεδόν 400.000 φωλιές θαλάσσιων χελωνών κατά μήκος 845 μιλίων από τις ακτές της πολιτείας κατά τη διάρκεια της περιόδου ωοτοκίας του 2019, η οποία έληξε στις 31 Οκτωβρίου. Από αυτές, μόνο περίπου ένα στα 1.000 εκκολαπτήρια επιβιώνει, σύμφωνα με τα ερευνητικά κέντρα του MarineLife, με τους μεγαλύτερους θανάτους να σημειώνονται σε δημοφιλείς τουριστικές παραλίες.

Παρά τα δρώμενα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, άνοιξε ξανά μερικές από τις παραλίες της πολιτείας τις τελευταίες ημέρες.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi

Το Ισραήλ επιτίθεται στο Ιράν.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi