Ιατρική Βιολογία

Κορωνοϊός: Πρωτοποριακό τεστ στις ΗΠΑ-Εντοπίζει προσυμπτωματικούς, πριν ο ιος γίνει μεταδοτικός

Επιστήμονες που εργάζονται για τον αμερικανικό στρατό ανέπτυξαν τεστ που μπορεί να διαγνώσει τον κορωνοϊό από το πρώτο 24ωρο, αφότου μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε μια επιστημονική ανακάλυψη, που οι ίδιοι αποκαλούν «καταλύτη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ερευνητές από τις ΗΠΑ ισχυρίζονται πως το τεστ τους μπορεί να εντοπίσει τον ιό σε ασθενείς, από το πρώτο 24ωρο μόλυνσης, πριν εκείνος αναπτύξει συμπτώματα, αλλά και πριν περάσει στο στάδιο όπου ο ιός θα μπορεί να είναι μεταδοτικός.

Πρόσφατη έρευνα στην Κίνα έδειξε πως ασθενείς με κορωνοϊό αρχίζουν να εκκρίνουν τον ιό SARS-CoV-2 και να τον μεταδίδουν σε άλλους, δύο έως τρεις ημέρες πριν εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.
Εντοπίζει θετικούς στον κορωνοϊό στο πρώτο 24ωρο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Guardian που μεταδίδει αποκλειστικά την είδηση, το τεστ αυτό φαίνεται πως μπορεί να ανιχνεύσει τον κορωνοϊό σχεδόν 4 ημέρες νωρίτερα από τα συνηθισμένα τεστ που διεξάγονται αυτή τη στιγμή.

Το δημοσίευμα της Guardian σημειώνει πως η βασική ιδέα για το τεστ προέκυψε έπειτα από προσπάθειες των ειδικών στην Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (Darpa) να έχουν ταχύτατη διάγνωση σε περιστατικά χημικού ή μικροβιακού πολέμου. Όταν όμως ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, έσπευσαν να κάνουν τις απαραίτητες μετατροπές, ώστε να ανιχνεύει το νέο ιό.

Μια σημαντική συμβολή στην ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορωνοϊού
«Το τεστ αυτό συμπληρώνει διαγνωστικά κενά που παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο» σημειώνει ο επικεφαλής της Darpa, δρ. Μπραντ Ρινκάισεν, καθώς φαίνεται πως το τεστ θα μπορούσε να συμβάλει και σε άλλα κενά στην διαγνωστική διαδικασία. Ένα τέτοιο τεστ θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού των χωρών, καθώς τα μέτρα περιορισμού αίρονται σταδιακά.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί σημειώνουν πως τίποτε από όλα αυτά δεν μπορεί να προκύψει, αν το τεστ για τον κορωνοϊό δεν πάρει την απαραίτητη έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φραμάκων (FDA) ώστε να γίνει διαθέσιμο σε ευρύτερες ομάδες.
Πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεμινάριο πρακτικής εκπαίδευσης χειρουργικής άνω άκρου για ορθοπαιδικούς και πλαστικούς γιατρούς.

e-enimerosi

3 καρκίνοι που είναι δύσκολο να διαγνωσθούν. Τα ύπουλα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε.

e-enimerosi

Έλληνες ερευνητές «σκοτώνουν» τον καρκίνο και τις μεταστάσεις του, χωρίς αφαίρεση και χωρίς φάρμακα.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies