Εθνικά Θέματα

Η Βουλγαρία υπερασπίζεται αυτό που ξεπούλησε η Ελλάδα: Δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα

«Βουλγαρική διάλεκτος με σερβικά στοιχεία η γλώσσα των Σκοπίων» λέει η ΥΠΕΞ Βουλγαρίας – Δεν την αναγνωρίζει ως «μακεδονική» λέγοντας πως πρόκειται ουσιαστικά για μία κατασκευασμένη γλώσσα

Παναγιώτης Σαββίδης

«Δυτική βουλγαρική διάλεκτο με σερβικά στοιχεία», χαρακτήρισε τη γλώσσα των Σκοπίων η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kanal 3».Η Βουλγάρα υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε στην «κόντρα» που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στη Σόφια και τα Σκόπια, για την επίσημη ονομασία της γλώσσας που μιλούν οι Σκοπιανοί αλλά η Βουλγαρία δεν την αναγνωρίζει ως «μακεδονική» λέγοντας πως πρόκειται ουσιαστικά για μία κατασκευασμένη γλώσσα. «Άρχισε να γράφεται πριν από 45 χρόνια και είναι βασισμένη στη δυτική βουλγαρική διάλεκτο. Άλλαξαν μόνο κάποια γραμματικά στοιχεία και πρόσθεσαν λέξεις από τη σερβική γλώσσα» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο πως είναι αναγκαίο να βρεθεί μια αμοιβαία λύση και για τα άλλα θέματα που οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν διαφορετικά (εθνικοί ήρωες, ιστορικά γεγονότα κ.α.) «Έχουμε συμφέρον να αναγνωρίσουν την ιστορία και ταυτόχρονα να αναγνωρίσουμε και εμείς την πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον» δήλωσε η κυρία Ζαχαρίεβα.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής Βούλγαρος πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, επικεφαλής του συγκυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος BΜΡΟ, απέδωσε δημόσια εύσημα στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Ντένκο Μαλέβσκι, που πρόσφατα δήλωσε πως στο παρελθόν Βούλγαροι και Σκοπιανοί ήταν «ένα». Δηλαδή ίδια εθνική καταγωγή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα, greekcitytimes.com

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi