Ειδήσεις και Νέα

Οδηγία 2014/89/ΕΕ μας επιβάλλει την ανακήρυξη της ΑΟΖ μέχρι 31 Μαρτίου 2021..

Σχόλιο Στρατηγού Φ Φράγκου:
Το άρθρο των κκ Καρυώτη και Συρίγου αναλύει διεξοδικά την υποχρέωση της Ελλάδος να ανακηρύξει την ΑΟΖ,μέχρι την 31 Μαρτίου 2021.. !!
Σας παρακαλώ αφιερώστε χρόνο, για να ενημερωθείτε..
«Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Στρατηγική: «Όσο να ‘ρθει η ΕΕ, να φέρει την ΑΟΖ»
Θεόδωρος Καρυώτης και Άγγελος Συρίγος
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ 1983. ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ, ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ).
Η τότε ΕΟΚ βλέποντας τις νέες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί με τη θέσπιση μίας νέας ζώνης, της ΑΟΖ που έφθανε έως 200 μίλια από τις ακτές, θέλησε να προφυλάξει την αλιεία των κρατών μελών. Ως γνωστόν, τα θέματα αλιείας ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της τότε ΕΟΚ και σημερινής ΕΕ.
Η Κομισιόν, με το άρθρο 6 του Κανονισμού 170/1983 περί θεσπίσεως κοινοτικού καθεστώτος διατηρήσεως και διαχειρίσεως των αλιευτικών πόρων, ζήτησε από όλα τα κράτη μέλη να επεκτείνουν τις αλιευτικές τους ζώνες στα 12 ν. μίλια. Εκείνη την εποχή πολλά ευρωπαϊκά κράτη δεν είχαν ακόμη υιοθετήσει ακόμη χωρικά ύδατα 12 μιλίων, όπως συνέβη αργότερα όχι μόνον στην Ευρώπη αλλά σε όλον τον κόσμο με τη θλιβερή μοναξιά της χώρας μας. Το θέμα της θεσπίσεως αλιευτικής ζώνης 12 ν.μιλίων πέρασε εντελώς απαρατήρητο στην Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ΟΔΗΓΙΑ 2014/89/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 23ης Ιουλίου 2014 “περί θεσπισεως πλαισίου για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό”.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi