Διατροφή υγεία

TIPS για να διώξεις εύκολα και υγιεινά τα κιλά της καραντίνας

Η καραντίνα έφυγε, αλλά τα κιλά της έμειναν.  Ότι έγινε έγινε. Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε. Δε χρειάζεται να σάς πιάνει πανικός και να αναζητείτε ανορθόδοξες λύσεις. Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα θρεπτικό πρωινό. Το πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Τα συστατικά αυτά εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού και βοηθούν στο να ρυθμίσετε καλύτερα τα επόμενα γεύματα της μέρας.

Λέμε όχι στα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη. Στερούνται θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών. Η συστηματική τους κατανάλωση στην καραντίνα ήταν αυτή που πρόσθεσε τα επιπλέον κιλά. Αποφύγετε τώρα και για πάντα τα επεξεργασμένα προϊόντα όπως είναι το λευκό ψωμί, τα μπισκότα, τα κέικ και συμπεριλάβετε περισσότερα προϊόντα ολικής αλέσεως. Θα δείτε διαφορά !

Μειώστε αμέσως το αλάτι: Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού συνδέεται με την κατακράτηση. Για αυτό χρησιμοποιούμε πάντα αλάτι στο μέτρο της γεύσης!

Καταναλώστε 2-3 μερίδες φρούτα εποχής , καθώς είναι εμπλουτισμένα με ίνες που προάγουν την απώλεια βάρους.

ΝΕΡΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! Αυξήστε όσο το δυνατόν περισσότερο την πρόσληψη νερού. Μερικές φορές το σώμα μας μπερδεύει το αίσθημα της πείνας με αυτό της δίψας.

Μειώστε το delivery και τα έτοιμα φαγητά.

Αποφύγετε τις δίαιτες! Το μόνο που προσφέρουν είναι ένα αίσθημα ατονίας, κούρασης, κακής διάθεσης, ευερεθιστότητας, υπνηλίας και πολλών άλλων δυσάρεστων καταστάσεων, με το πιο σημαντικό, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Άσκηση. Μπορεί τα γυμναστήρια να μην έχουν ανοίξει αλλά ο καλός καιρός ευνοεί την άσκηση στη φύση. Η καλή φυσική κατάσταση είναι φίλος του μεταβολισμού μας και σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας.

Λέμε όχι στις δίαιτες ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής , ο οποίος περιλαμβάνει :

Ισορροπημένη ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα και καλή ενυδάτωση.

 Η συμβουλή μου ! Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα και χωρίς στερήσεις το επιθυμητό σας βάρος. 

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi