Διασπορά

Οι μαθητές του Αγίου Δημητρίου Αστόριας κάνουν την Κοινότητα περήφανη με τις επιτυχίες τους

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εδώ και λίγους μήνες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν εχθρό που για πρώτη φορά κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, τον ιό Covid-19. Αναγκαστήκαμε να κλειστούμε σπίτι μας, να κρατάμε αποστάσεις από τους αγαπημένους μας, απομονωθήκαμε κυριολεκτικά και μεταφορικά. Καθημερινά έφταναν στα αυτιά μας δυσάρεστα νέα, μεγάλος ο αριθμός κρουσμάτων που συνεχώς αύξανε και αντίστοιχα μεγάλη και η απώλεια αγαπημένων προσώπων για την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου.

Κι όμως, μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, οι μαθητές του Αγίου Δημητρίου είχαν εξαιρετικές επιδόσεις σε δύο πολύ απαιτητικές εξετάσεις σε παναμερικανικό -και όχι μόνο-επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα οι τελειόφοιτοι, η τάξη του 2020, πήρε θετικές απαντήσεις από Κολέγια και Πανεπιστήμια με κύρος σε όλη την Αμερική.

Στις 5 Μαρτίου του 2020, οι άριστοι μαθητές της 8ης τάξης, δεκαπέντε στον αριθμό, έδωσαν την εξέταση «the College Board PSAT 8/9», που μετράει το βαθμό ετοιμότητας των μαθητών στα Μαθηματικά και τα Αγγλικά, για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο. Οι μαθητές του Αγίου Δημητρίου σε ποσοστό 100% ξεπέρασαν τα εθνικά στάνταρτ, αποδεικνύοντας ότι είναι προετοιμασμένοι για σπουδές υψηλού επιπέδου όχι μόνο στο Λύκειο αλλά και στο Κολλέγιο.

Εθνικός Κήρυξ

Η τάξη του 2020 πρωτοστάτησε σε όλες τις εκδηλώσεις του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχωρηση του Σχολείου του Αγίου Δημητρίου

Την ίδια μέρα δεκαπέντε τελειόφοιτοι του Αγίου Δημητρίου, έδωσαν εξετάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, στα Αρχαία Ελληνικά, μάθημα που διδάχθηκαν από τη φιλόλογό τους, κ. Σταυρούλα Τσούτσα κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Η εξέταση αυτή οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Miami (the Classical Greek Exam administered by the University of MIAMI, OHIO Classical League) και τα αποτελέσματά της υπολογίζονται για όσους μαθητές θα επιλέξουν στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικές Σπουδές. Οι τελειόφοιτοι του Αγίου Δημητρίου, αρίστευσαν σε ποσοστό 94%.

Από τα μέσα του Μαρτίου, η διδασκαλία στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου, όπως και στα άλλα σχολεία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης γίνεται online. Το σχολείο πήρε έγκαιρα μέτρα για να αποφευχθεί η διάδοση του ιού και από πολύ νωρίς οι δάσκαλοι και οι καθηγητές ήταν προετοιμασμένοι να διδάξουν από απόσταση μέσω του διαδικτύου, κάτι που θα συνεχιστεί ως το τέλος του σχολικού έτους.

Αυτή τη χρονιά, η τάξη τελειόφοιτων του 2020 έχει 31 μαθητές, οι οποίοι θα αποφοιτήσουν όπως είχε προγραμματιστεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έχοντας συγκεντρώσει όλα τα υποχρεωτικά κριτήρια για την αποφοίτησή τους, τόσο σύμφωνα με την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, όσο και με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας.

Εθνικός Κήρυξ

Οι τελειόφοιτοι του Αγίου Δημητρίου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο φετεινό γεύμα των Ευχαριστιών. Φωτογραφία: Ευγενική παραχωρηση του Σχολείου του Αγίου Δημητρίου

Οι τελειόφοιτοι έχουν γίνει δεκτοί στα παρακάτω Πανεπιστήμια: New York University, Fordham, Rochester Institute of Technology, Adelphi College of Nursing, Rensselaer, Bard, University of Buffalo, Stony Brook, Binghamton, University at Albany, Saint John’s University, New York Institute of Technology, Long Island University/POST, SUNY Old Westbury, SUNY Maritime, SUNY Farmingdale, Vaughn College of Aeronautics, Thomas Jefferson University, George Mason University, and the senior colleges of the City University of New York.

Η Διεύθυνση του Σχολείου ευελπιστεί να οργανώσει την αποφοίτηση των μαθητών μόλις τελειώσει το θέμα της καραντίνας και η κυβέρνηση επιτρέψει ξανά τις συγκεντρώσεις. Οι γονείς, οι μαθητές και η Διεύθυνση συμφωνούν ότι η τάξη των τελειόφοιτων του 2020 αξίζει μια κανονική τελετή αποφοίτησης ακόμη κι αν αυτή διεξαχθεί αργότερα, έτσι ώστε οι μαθητές να «αποχαιρετήσουν» το σχολείο τους όπως πρέπει, μιας και από την αρχή της μαθητικής τους ζωής, αποκαλούν το σχολείο του Αγίου Δημητρίου «δεύτερο σπίτι» τους.

Οι εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2020-2021 έχουν αρχίσει. Οι τάξεις από τα προνήπια έως και την 3η τάξη (preschool έως και 3rdgrade) στεγάζονται στην Αστόρια, στο σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στη διεύθυνση 22-30 33 Street, ενώ οι τάξεις από την 4η έως και την 12η (4rth έως 12thgrade) στο σχολικό κτίριο στη διεύθυνση 30-03 30thDrive- Saint Demetrios School.

Εθνικός Κήρυξ

Oι τελειόφοιτοι του Αγίου Δημητρίου νιώθουν το σχολείο σαν δεύτερο σπίτι τους. Φωτογραφία: ευγενική παραχωρηση του Σχολείου του Αγίου Δημητρίου

Το σχολείο του Αγίου Δημητρίου παρέχει ποιοτική χριστιανική εκπαίδευση με το χαμηλότερο κόστος σε σχέση με όλα τα άλλα ιδιωτικά κοινοτικά σχολεία. Το σχολείο προσφέρει επίσης υποτροφίες σε μαθητές που ξεχωρίζουν για τις ακαδημαϊκές ή τις αθλητικές τους επιδόσεις, καθώς και οικονομική βοήθεια, ανάλογα με το εισόδημα των γονέων. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου www.sdprep.org και στο email admissions@sdprep.org

Οσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να επισκεφτούν το σχολείο από τις 15 Ιουνίου και μετά, αλλά μόνο με ραντεβού. Επίσης, αιτήσεις γίνονται δεκτές με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση office@sdprep.org.

Το κεντρικό σχολικό κτίριο στη διεύθυνση 30-03 30thDrive, φιλοξενεί επίσης ένα δωρεάν FREE Universal Pre-K for All program για παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2017 (τεσσάρων χρόνων).

Πληροφορίες για εγγραφή σε αυτό το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Πόλη της Νέας Υόρκης στο email της διεύθυνσης sdupk718@gmail.com.

Εθνικός Κήρυξ

Τελειόφοιτοι μαθητές του Αγίου Δημητρίου σε εκδήλωση της χρονιάς που μας πέρασε. Φωτογραφία: Ευγενική παραχωρηση του Σχολείου του Αγίου Δημητρίου

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος