Ειδήσεις και Νέα

Φωκίδα: «Σήκωσαν» τα μανουάλια και επέστρεψαν για την… κολυμβήθρα!

Άγνωστοι «κυνηγοί» μετάλλων διέρρηξαν σε… δόσεις το ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Σερνικάκι της Φωκίδας

Δεν είχαν ούτε ιερό ούτε όσιο οι άγνωστοι «κυνηγοί» μετάλλων που διέρρηξαν σε… δόσεις το ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Σερνικάκι της Φωκίδας προκαλώντας σημαντικές ζημιές, καθώς άρπαξαν από το εσωτερικό του ό,τι μπορούσε να πουληθεί ως… παλιοσίδερα σε μάντρες ανακύκλωσης!

Στην πρώτη τους «επίσκεψη», οι ιερόσυλοι κατέστρεψαν την είσοδο και έκλεψαν τα μανουάλια και ό,τι άλλο μεταλλικό βρήκαν. Οι υπεύθυνοι του μικρού ναού αποκατέστησαν τις ζημιές, αλλά οι… αθεόφοβοι δράστες θυμήθηκαν πως είχαν αφήσει τη μπρούτζινη κολυμβήθρα και διάφορα άλλα μεταλλικά αντικείμενα και επέστρεψαν το επόμενο κιόλας βράδυ, παραβιάζοντας ξανά την πόρτα για να τα πάρουν! Τις συνεχόμενες διαρρήξεις διερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άμφισσας, που σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστων.

*** Σοκ έπαθε ο εφημέριος της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στην κοινότητα Πετριάς του Δήμου Σκύδρας στην Πέλλα, όταν βρήκε παραβιασμένο το αυτοκίνητό του και διαπίστωσε ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν κλέψει από το πορτ μπαγκάζ δύο τσάντες που περιείχαν διάφορα άμφια! Όπως είπε στους αστυνομικούς που κάλεσε, μάλιστα, η χρηματική αξία των αμφίων είναι μικρή, όμως η συναισθηματική αξία είναι μεγάλη.

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi

Το Ισραήλ επιτίθεται στο Ιράν.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi