Ειδήσεις και Νέα

Νέοι κανόνες της ΕΕ για τη διασφάλιση φθηνότερων κλήσεων και ταχύτερων συνδέσεων

Οι κλήσεις προς άλλες χώρες της ΕΕ σύντομα θα είναι φθηνότερες, ενώ οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα επωφεληθούν από σαφέστερους κανόνες για μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε υποδομές δικτύου βάσει νέων κανόνων της ΕΕ.

Φθηνότερες και ταχύτερες υπηρεσίες

Στις 14 Νοεμβρίου, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ του πακέτου τηλεπικοινωνιών, το οποίο στοχεύει να περιορίσει τις κλήσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ με 19 σεντ ανά λεπτό και τα μηνύματα κειμένου σε έξι σεντς από τις 15 Μαΐου 2019. Οι κανόνες αποσκοπούν επίσης στην ενίσχυση της επένδυσης που απαιτείται για να καταστήσει τη σύνδεση 5G διαθέσιμη στις ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2020, γεγονός που θα έκανε τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών πολύ πιο γρήγορες.

Το μέλος του ισπανικού ΕΛΚ Pilar Del Castillo , ο ευρωβουλευτής που είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των νέων κανόνων μέσω του Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η νομοθεσία θα κάνει τις διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Skype και το Whatsapp “πιο διαφανείς και αξιόπιστες για τους Ευρωπαίους”.

«Από την τελευταία ανασκόπηση το 2009, η αγορά υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών έχει αλλάξει δραματικά», είπε. «Οι νέοι παίκτες εμφανίστηκαν ως συνέπεια των καταναλωτών και των επιχειρήσεων που στηρίζονται όλο και περισσότερο στις υπηρεσίες πρόσβασης δεδομένων και διαδικτύου. Με νέους κανόνες εκσυγχρονίζουμε το πλαίσιο, συμπεριλαμβάνοντας αυτούς τους νέους παίκτες στο πεδίο εφαρμογής του. “

Καλύτερες υπηρεσίες

Οι κανόνες αποσκοπούν στην καλύτερη προστασία των χρηστών. Για παράδειγμα, διευκολύνοντας τους να αλλάξουν χειριστές και να λάβουν αποζημίωση εάν υπάρχουν προβλήματα. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης μέτρα για την τόνωση των επενδύσεων σε δίκτυα πολύ υψηλής χωρητικότητας και την ενίσχυση της συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας και 5G.

Η Del Castillo Vera δήλωσε ότι υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ποιότητας, γρήγορη και ασφαλή συνδεσιμότητα. Παραδείγματα αυτού περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, την έρευνα και το mHealth , που είναι πρακτική υγείας που υποστηρίζεται από κινητές συσκευές.

Ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό σας

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα υποχρεωτικό σύστημα ειδοποίησης 112 για να ειδοποιεί τους ανθρώπους μέσω μηνύματος κειμένου σε περίπτωση επικείμενων σοβαρών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών, όπως τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή.

Για περισσότερα σχετικά με το πακέτο τηλεπικοινωνιών, διαβάστε το δελτίο τύπου.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi