Ειδήσεις και Νέα

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα από διεθνή ΜΜΕ και αεροπορικές

Την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα διαμηνύουν τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, ενώ διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στην αξιοπιστία που εμπνέει η χώρα όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας ενόψει των θερινών διακοπών. Την ίδια στιγμή, μετά την πρεμιέρα επανεκκίνησης για την εστίαση, το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική οικονομία μεταφέρεται στον τουρισμό, με τη σταδιακή  απελευθέρωση όλων των πτήσεων από το εξωτερικό και το άνοιγμα των ξενοδοχείων.

Η Ελλάδα αναμένεται να αντιμετωπιστεί από όσους αποφασίσουν να κάνουν διακοπές εκτός της πατρίδας τους ως ακόμα πιο ελκυστικός προορισμός για το ερχόμενο καλοκαίρι. Εκτός από τις φυσικές ομορφιές της προσφέρει και σχετικά τη μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια σε σύγκριση πάντα με τους ανταγωνιστές της στη Μεσόγειο.

Στην υψηλή αξιοπιστία που εμπνέει η χώρα αναφέρθηκε και ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Bild, τονίζοντας πως «αποτελούμε θετικό παράδειγμα και αυτό δημιουργεί στον κόσμο αίσθημα σιγουριάς και εμπιστοσύνης στη δυνατότητα του κράτους να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά».

Τουρισμός και ασφάλεια θα συνυπάρξουν αυτή τη σεζόν, όπως έγινε σαφές από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, με το σχέδιο της κυβέρνησης, να στοχεύει στο να ανοίξει η χώρα με τον ασφαλέστερο τρόπο για τους επισκέπτες από το εξωτερικό.

Η Ελλάδα ως προς τον εξωτερικό τουρισμό θα ανοίξει σε δύο φάσεις. Αρχικά στις 15 Ιουνίου και σε δεύτερο στάδιο την 1η Ιουλίου. Θα υπάρξουν από τις 15 Ιουνίου πτήσεις από το εξωτερικό για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ από την 1η Ιουλίου σχεδιάζεται να ανοίξουν για τις πτήσεις εξωτερικού και τα περιφερειακά αεροδρόμια. Αρχικά, θα γίνονται δεκτοί τουρίστες από συγκεκριμένες χώρες, οι οποίες θα επιλεγούν από την ειδική υποεπιτροπή της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων και επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τους επιστήμονες του Γραφείου Ταξιδιωτικής Ιατρικής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό.

«Σκοπεύουμε να ανοίξουμε την τουριστική δραστηριότητα για τις χώρες που έχουν παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα με την Ελλάδα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Bild.

«Η Γερμανία θα περιλαμβάνεται σ’ αυτές με βάση τα δεδομένα που έχουμε δει έως τώρα και, βεβαίως, οι Γερμανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου όσον αφορά τις απευθείας πτήσεις προς τα νησιά και από τις 15 Ιουνίου εάν θέλουν να έρθουν στην Αθήνα» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι στο επόμενο στάδιο δεν θα εξετάζονται υποχρεωτικά όλοι οι αφιχθέντες στη χώρα μας, αλλά θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ ώστε να προληφθεί τυχόν έξαρση της επιδημίας. Τα τεστ, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, θα συνοδεύονται από την αξιοποίηση ηλεκτρονικής εφαρμογής, η οποία θα παρέχει πολύτιμες υγειονομικές πληροφορίες στους ταξιδιώτες, αλλά και από την ενίσχυση των εξεταστικών δυνατοτήτων στα νησιά.

«Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε μία εφαρμογή (application) που θα τους παρέχει βασικές πληροφορίες και οδηγίες και θα μαθαίνουν που βρίσκεται η πλησιέστερη υγειονομική μονάδα. Επίσης, θα φροντίσουμε να υπάρχουν επαρκή τεστ σε όλα τα νησιά, ακόμη και στα μικρά, σε περίπτωση που θα χρειαστεί κάποιος να υποβληθεί σε τεστ. Θα υπάρχει η δυνατότητα, αν συμβεί οτιδήποτε, να διακομιστεί κάποιος σε ένα από τα βασικά νοσοκομεία της Αθήνας. Συνεπώς, μελετάμε προσεκτικά την κατάσταση, για να διασφαλίσουμε ότι θα οργανώσουμε τις υπηρεσίες υγείας κατά τρόπο ώστε να αισθάνονται ασφαλείς τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αφιερώματα από διεθνή ΜΜΕ στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν τα αφιερώματα από τα διεθνή ΜΜΕ στην Ελλάδα ενόψει των θερινών διακοπών. Το αφιέρωμα της Deutsche Welle, θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι «στους κύριους προορισμούς των Γερμανών». Αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες φλερτάρουν δυνατά με τα λεγόμενα covid-free ελληνικά νησιά.

Μπορεί η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών να σχεδιάζει τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές εντός των συνόρων (50% σπίτι τους-30% εντός Γερμανίας σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση), ωστόσο το υπολειπόμενο, όχι αμελητέο 20% προγραμματίζει -κορωνοϊού επιτρέποντος- την καλοκαιρινή του «απόδραση» σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί – με προεξάρχουσες τις μεσογειακές χώρες – αλλά και η Τουρκία ρίχνονται πλέον στη μάχη για να προσελκύσουν Γερμανούς τουρίστες και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις διαφαινόμενες απώλειες.

TUI: Εντεινόμενο ενδιαφέρον για Ελλάδα

Στη μάχη αυτή η Ελλάδα φαίνεται να έχει φέτος ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα. Η καλή επιδημιολογική εικόνα, την οποία φρόντισε να γνωστοποιήσει δεόντως η ελληνική κυβέρνηση στο εξωτερικό, αναδεικνύει τη χώρα σε έναν από τους βασικούς προορισμούς των Γερμανών που σκοπεύουν να κάνουν φέτος τα μπάνια τους εκτός συνόρων.

Την τάση αυτή επιβεβαιώνει και η πρώτη εικόνα που δίνουν οι μεγάλοι γερμανικοί τουριστικοί όμιλοι. «Τώρα που είναι σαφές ότι τα ταξίδια εντός της Ευρώπης θα είναι και πάλι εφικτά και θα μπορούν να γίνουν καλοκαιρινές διακοπές στη Μεσόγειο, διαπιστώνουμε ένα εντεινόμενο ενδιαφέρον για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα ως ένας από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς γερμανών πελατών της TUI» επισήμανε στη Deutsche Welle η εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου Άνια Μπράουν, προσθέτοντας: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και το ίδιο ισχύει και για τους προορισμούς, με τους οποίους είμαστε σε επαφή».

Παρόμοια η εικόνα και στην alltours, όπου η «μάχη» για τον φετινό τουρισμό δίνεται και πάλι ανάμεσα στους τρεις «συνήθεις υπόπτους»: την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ισπανία όπως είπε προς τη Deutsche Welle η εκπρόσωπος του ομίλου Αλεξάντρα Χόφμαν. «Τις τελευταίες μέρες η alltours καταγράφει μια αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών. Κλείνουν κυρίως για Μαγιόρκα και ακολουθούν Αττάλεια, Κρήτη και Κανάρια Νησιά. Η alltours σχεδιάζει να ξεκινήσει από τον Ιούλιο με τα πακέτα διακοπών για Ελλάδα».

«Ρωτούν για Ελλάδα και Κροατία»

Την αυξημένη κίνηση των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνει και η τουριστική πράκτορας Λένα Βασιλειάδου από το γραφείο Schalk’s Reise Service στο Άαχεν. «Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι πελάτες ρωτούν στοχευμένα για Ελλάδα και Κροατία που έχουν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και ζητούν να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν εκεί» είπε προς τη DW. «Τις τελευταίες μέρες η κίνηση είναι αυξημένη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που έχω με έλληνες ξενοδόχους διαβεβαιώνουν συνεχώς ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα και πως είναι απολύτως έτοιμοι να υποδεχθούν τους τουρίστες». Η ίδια εκτιμά ότι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι εναποθέτουν φέτος τις ελπίδες τους στην Ελλάδα και άλλες χώρες με εξίσου καλή επιδημιολογική εικόνα για να σώσουν ένα μέρος, τουλάχιστον, της φετινής σεζόν.

Διότι σύμφωνα και με συγκλίνουσες εκτιμήσεις ειδικών, ανεξάρτητα από το πώς θα κινηθεί η τουριστική αγορά τις επόμενες εβδομάδες είναι βέβαιο ότι λόγω της πανδημίας οι φετινές απώλειες εν γένει θα είναι πολύ μεγάλες για όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, αφού θα πρέπει να μοιραστούν μια πολύ μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές τουριστική πίτα.

Βίντεο-διαφήμιση από τη Ryanair

Η Ryanair διαφημίζει το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για τους τουρίστες από τον Ιούνιο με ένα βίντεο που έχει τίτλο: «Μια ματιά στα αρχαία θαύματα! Η Αθήνα είναι ανοιχτή για διακοπές από τις 15 Ιουνίου». Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως ο ιδανικός προορισμός.

Όσον αφορά τις αεροπορικές εταιρείες, η γερμανική Lufthansa θα ξαναρχίσει πτήσεις προς 20 τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και ελληνικά νησιά, από τα μέσα Ιουνίου. Οι Etihad και Emirates, που συνδέουν την Αυστραλία με την Ευρώπη, ξεκινούν ξανά από 1η Ιουλίου τακτικά δρομολόγια για την Ελλάδα. Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ελλάδας, η Aegean Airlines, θα ξεκινήσει πάλι τις πτήσεις της από την Αθήνα προς μερικούς από τους βασικότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ η ολλανδική KLM ανακοίνωσε ότι ξεκινά ξανά τις πτήσεις Άμστερνταμ-Αθήνα από τις 6 Ιουνίου.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi