Εθνικά Θέματα

Hurriyet για Αγιά Σοφιά: Η Ελλάδα αντί να κοιτά την κατάντια της, αυθαδιάζει!

“Μπορεί η Αγία Σοφία να ανοίξει για λατρεία;”, αναρωτιέται ο αρθρογράφος της “Hurriyet”, Φουάτ Μπολ, ο οποίος αναφέρεται στην έντονη αντίδραση της Αθήνας, για την ανάγνωση του Κορανίου στις 29 Μαΐου, ανήμερα της 567η επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Ο συντάκτης αναρωτιέται εάν δημιουργεί πρόβλημα στην πολιτιστική ταυτότητα της Αγίας Σοφίας η ανάγνωση του Κορανίου μέσα σε αυτήν.
“Εάν απαγορεύεται η λατρεία στα κτίρια της πολιτιστικής κληρονομιάς, γιατί δεν εναντιώνεται κανείς και στις λειτουργίες που γίνονται στο Βατικανό ή στα τεμένη Φατίχ και Σουλταναχμέτ, που αποτελούν επίσης μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς;”, είναι το επιχείρημά του.
Σύμφωνα με τον Φουάτ Μπολ, “η Ελλάδα μετέτρεψε όλα τα τεμένη στο έδαφός της σε εκκλησίες. Αντί να κοιτά την κατάντια της, αυθαδιάζει και επιτίθεται στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας. To γεγονός που κάνει τους Έλληνες τόσο αναιδείς είναι ότι γνωρίζουν πως η Αγία Σοφία δεν είναι απλώς ένα οικοδόμημα, αλλά αποτελεί απλά “mana” (σ.σ. η ουσία του ισλάμ, το σύμβολο της κατάκτησης)”.

H στάση αυτή της Δύσης “μάς αναγκάζει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση”, υπογραμμίζει, για να προσθέσει πως “όταν θα είμαστε αντάξιοι του Μωάμεθ του Πορθητή, οι πόρτες (της Αγίας Σοφίας) θα ανοίξουν αυτόματα για λατρεία”.

Πηγή: Hurriyet

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi