Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Σήμερα, ο αστεροειδής 2002 NN4 θα περάσει με ασφάλεια από τη Γη.

Σήμερα ο αστεροειδής 2002 NN4 θα περάσει Ασφαλώς από τη Γη σε απόσταση περίπου 3,2 εκατομμυρίων μιλίων (5,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα), περίπου 13 φορές πιο μακριά από τη Γη από ό, τι είναι η Σελήνη.

Ο αστεροειδής 2002 NN4 θα περάσει με ασφάλεια από τη Γη στις 6 Ιουνίου σε απόσταση περίπου 3,2 εκατομμυρίων μιλίων (5,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα), περίπου 13 φορές πιο μακριά από τη Γη από ό, τι είναι η Σελήνη. Δεν υπάρχει κίνδυνος ο αστεροειδής να χτυπήσει τη Γη. Οι παρακάτω συχνές ερωτήσεις απαντούν σε μερικές βασικές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο παρακολούθησης και παρακολούθησης των αστεροειδών.

28 Απριλίου 2020:  Ένας σχετικά μικρός αστεροειδής, με διάμετρο περίπου 4 έως 8 μέτρα, θα πετάξει με ασφάλεια πέρα ​​από τη Γη λίγο πριν τις 3 μ.μ. EDT 28 Απριλίου. Η NASA παρακολουθεί το αντικείμενο, αλλά οι υπολογισμοί τροχιάς αποκλείουν κάθε πιθανότητα ότι το κοντινό στη Γη θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον πλανήτη μας.

«Μικροί αστεροειδείς όπως το 2020 HS7 περνούν με ασφάλεια από τη Γη μερικές φορές το μήνα», δήλωσε ο Lindley Johnson, υπεύθυνος πλανητικής άμυνας και εκτελεστικός του προγράμματος για το  Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας  στην έδρα της NASA στην Ουάσινγκτον, DC. «Στην πλησιέστερη προσέγγισή του το 2020 το HS7 θα περάσει τη Γη με απόσταση περίπου 23.000 μιλίων / 36.400 χλμ. Δεν αποτελεί απειλή για τον πλανήτη μας, και ακόμη και αν βρισκόταν σε διαδρομή σύγκρουσης με τη Γη, είναι αρκετά μικρό ώστε να αποσυντεθεί από την ατμόσφαιρα της Γης μας. ”

Ο αστεροειδής 2020 Near-Earth HS7, που εκτιμάται ότι έχει μέγεθος 4 έως 8 μέτρα, θα περάσει με ασφάλεια τη Γη στις 2:51 μ.μ. EDT στις 28 Απριλίου (6:51 UTC).

Τι είναι ένα αντικείμενο κοντά στη Γη;

Τα αντικείμενα Near-Earth (NEO) είναι αστεροειδείς και κομήτες που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο, αλλά οι τροχιές τους τα φέρνουν στη γειτονιά της Γης – εντός 30 εκατομμυρίων μιλίων από την τροχιά της Γης.

Αυτά τα αντικείμενα είναι σχετικά αμετάβλητα υπολείμματα από τον σχηματισμό του ηλιακού συστήματος πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. Τα περισσότερα από τα βραχώδη αστεροειδή σχηματίστηκαν αρχικά στο θερμότερο εσωτερικό ηλιακό σύστημα ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία, ενώ οι κομήτες, αποτελούμενοι κυρίως από πάγο νερού με ενσωματωμένα σωματίδια σκόνης, σχηματίστηκαν στο κρύο εξωτερικό ηλιακό σύστημα.

Ποιος αναζητά αντικείμενα κοντά στη Γη;

Το Πρόγραμμα Παρατηρήσεων του NASA’s  Near-Earth Object (NEO)  βρίσκει, παρακολουθεί και παρακολουθεί αστεροειδείς και κομήτες κοντά στη Γη. Οι αστρονόμοι που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα χρησιμοποιούν τηλεσκόπια για να παρακολουθήσουν τις ανακαλύψεις για να κάνουν επιπλέον μετρήσεις, όπως και πολλά παρατηρητήρια σε όλο τον κόσμο. Το  Κέντρο Μελετών Αντικειμένων Κοντά στη Γη , που βασίζεται στο Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA, χρησιμοποιεί επίσης αυτά τα δεδομένα για να υπολογίσει τις τροχιές υψηλής ακρίβειας για όλα τα γνωστά αντικείμενα κοντά στη Γη και να προβλέψει μελλοντικές προσεγγίσεις κοντά τους στη Γη, καθώς και τις πιθανότητες για οποιαδήποτε μελλοντικές επιπτώσεις.

Πώς υπολογίζουμε την τροχιά ενός αντικειμένου κοντά στη Γη;

Οι επιστήμονες προσδιορίζουν την τροχιά ενός αστεροειδούς συγκρίνοντας τις μετρήσεις της θέσης του καθώς κινείται πέρα ​​από τον ουρανό με τις προβλέψεις ενός υπολογιστικού μοντέλου της τροχιάς του γύρω από τον Ήλιο. Όσο περισσότερες παρατηρήσεις χρησιμοποιούνται και όσο μεγαλύτερη είναι η περίοδος κατά την οποία γίνονται αυτές οι παρατηρήσεις, τόσο ακριβέστερη είναι η υπολογισμένη τροχιά και οι προβλέψεις που μπορούν να γίνουν από αυτήν.

Πόσα αντικείμενα κοντά στη Γη έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα;

Στις αρχές του 2019, ο αριθμός των ανακαλυφθέντων ΝΕΟ ανήλθε σε πάνω από 19.000 και έχει αυξηθεί σε 22.776 τη στιγμή αυτής της συγγραφής. Κατά μέσο όρο 30 νέες ανακαλύψεις προστίθενται κάθε εβδομάδα. Περισσότερο από το 95% αυτών των αντικειμένων ανακαλύφθηκαν από έρευνες που χρηματοδοτήθηκαν από τη NASA από το 1998, όταν η NASA καθιέρωσε αρχικά το Πρόγραμμα Παρατηρήσεων NEO και άρχισε να τα παρακολουθεί και να τα καταγράφει.

Βίντεο:  «Όλοι οι γνωστοί αστεροειδείς στο ηλιακό σύστημα (1999-2018)»

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi