Ειδήσεις και ΝέαΙστορία Πολιτισμός

Νέο ολίσθημα της Επιτροπής 2021: «Η επανάσταση του ’21 ήταν πρωτοβουλία μιας περιθωριακής ελίτ»

Νέα αμφιλεγόμενη ανάρτηση στην Επιτροπή Ελλάδα 2021 εντόπισαν χρήστες του διαδικτύου, στην οποία εμφανίζεται μέλος της Επιτροπής να ισχυρίζεται ότι η Επανάσταση του 21 ήταν πρωτοβουλία μιας περιθωριακής ελιτ.

Πριν το μελάνι στεγνώσει από τη συνέντευξη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Πρώτο Θέμα, όπου έκανε και την αυτοκριτική της για αντίστοιχες αναρτήσεις, η Επιτροπή εμφανίζει και πάλι τις αμφιλεγόμενες απόψεις του μέλους της και συγγραφέα των «Κακομαθημένων Παιδιών της Ιστορίας» Κ.Κωστή.

Το μέλος της Επιτροπής αναφέρει ότι η επανάσταση ήταν πρωτοβουλία μιας περιθωριακής ελίτ, υποστηρίζοντας ότι «αφενός δεν ήταν μια παλλαϊκή εξέγερση, αφετέρου οι κυρίαρχες ελίτ φοβούνταν οποιαδήποτε αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος, στο οποίο όφειλαν την κοινωνική τους θέση».

Πάντως έκπληξη προκαλεί η παραπομπή της επίσημης σελίδας της Επιτροπής σε link όπου ο κ. Κωστής μας γνωστοποιεί τις πολιτικές του θέσεις, σύμφωνα με τις οποίες αποδίδει εύσημα για την προσφορά τους» στους Τρικούπη, Βενιζέλο, Κωνσταντίνο Καραμανλή  και (αν είναι δυνατόν) στον Κώστα Σημίτη, παρά τις πολλές περί αυτού αντιρρήσεις», τον οποίο τολμά να τον κατατάξει ανάμεσα στις τεράστιες προσωπικότητες που σφράγισαν την πορεία της χώρας.

Τέλος εξίσου άσχημη εντύπωση κάνει η παραπομπή της επιτροπής στις απόψεις  του κ. Κωστή για τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και για το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Ο κ. Κωστής αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας τα έκανε θάλασσα. Η παρούσα κυβέρνηση τα πήγε τόσο άσχημα, ώστε δύσκολα μπορώ να φανταστώ πόσο χειρότερη μπορεί να είναι μια επόμενη. Όμως το πρόβλημα δεν το έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σύσσωμο το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας, μέρος του οποίου είναι άλλωστε ουσιαστικά και το κυβερνών κόμμα, όσο κι αν διακηρύττει ότι το αντιμάχεται».

Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τις πολιτικές απόψεις του κ. Κωστή, όμως δεν είναι δουλειά της επιτροπής να προβάλλει κρίσεις για το ένα ή το άλλο κόμμα, και κυρίως απόψεις που απαξιώνουν συλλήβδην το πολιτικό σύστημα.

Δυστυχώς όμως, η επιτροπή φαίνεται ότι επιθυμεί να προωθήσει μια πιο παρεμβατική προσέγγιση, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων και τις πολιτικές απόψεις, ιδεοληψίες και εμμονές των μελών της!

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi