ΔιασποράΕκκλησία

Πεντηκοστή στη Μασσαλία

Μασσαλία: Στη Μασσαλία ταξίδεψε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού της Πεντηκοστής.

Στον Ι. Ναό Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λουγδούνου, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιμανδρίτου Δημητρίου Πλουμή και του Διακόνου Christophe Monzellas.

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγιαστική δύναμη του Παναγίου Πνεύματος, λέγοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ” το Άγιο Πνεύμα είναι που ενεργεί όλα τα Μυστήρια της Εκκλησίας και αποτελεί κριτήριο αληθείας και γνησιότητας. Δημιουργεί, μεταμορφώνει και αγιάζει την Εκκλησία. Το Άγιο Πνεύμα είναι ο οδηγός της Εκκλησίας στο έργο της. Το Άγιο Πνεύμα είναι που συγκροτεί την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Με το Μυστήριο του Χρίσματος ο νεοφώτιστος λαμβάνει τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και καθίσταται μαθητής και απόστολος του Χριστού, δοχείο της Θείας Χάριτος. Αυτό οδήγησε τους Αποστόλους στην οικουμένη να κηρύξουν την Ανάσταση του Κυρίου, να χειροτονήσουν Επισκόπους και να ιδρύσουν τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες. Στηρίζει τους μάρτυρες την φοβερή ώρα του μαρτυρίου, μας εμπνέει και μας ενδυναμώνει στον πνευματικό μας αγώνα, καθοδηγεί τη Σύνοδο των Επισκόπων και αποφασίζει για το μέλλον της Εκκλησίας. Μας προστατεύει από αιρέσεις και κακοδοξίες που επιχειρούν να αλλοιώσουν την πίστη μας και αποτελεί οδοδείκτη και αλάνθαστο οδηγό”.

     

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης ο συγγραφέας της Κλίμακος

Δημήτρης Λίτσας