Εθνικά Θέματα

Νέο κρεσέντο τουρκικών απειλών και ειρωνείας κατά της Ελλάδας.

Νέο παραλήρημα της Τουρκίας με απειλές κατά της Ελλάδας για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θέλει να οικειοποιηθεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως της Κρήτης, στα όρια του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, και δηλώνει προκλητικά «δεν είμαστε αποικιοκράτες», ενώ ο εκπρόσωπός του Χαμί Ακσόι απαντά στον Νίκο Δένδια και θεωρεί την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο «εξωπραγματικές απαιτήσεις».

«Είναι αποικιοκρατία να συνεργάζεται η Τουρκική Εταιρία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) με την αντίστοιχη εταιρία της Λιβύης εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας και εκείνων στην ανατολική Μεσόγειο, να συνάπτουμε συμφωνίες, να πραγματοποιούμε από κοινού έρευνες και γεωτρήσεις και να επωφελούνται και οι δύο πλευρές;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσαβούσογλου, αξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο εκμετάλλευση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Είχε προηγηθεί το κρεσέντο προκλητικότητας από τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου του Χαμί Ακσόι, ο οποίος επιτιθέμενος στον Νίκο Δένδια χαρακτήρισε εξωπραγματικές τις δηλώσεις του για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο κατά την επίσκεψη με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ζοζέπ Μπορέλ στον Εβρο και κάλεσε την Ελλάδα και την Κύπρο να… ξυπνήσουν, όπως είπε, από το όνειρό τους ότι «η φυλάκιση της Τουρκίας στις ακτές της συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο». Κάλεσε δε με τρόπο κουτοπόνηρο ακόμη μία φορά την Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και, άκουσον άκουσον, κατηγόρησε τη χώρα μας για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Τουρκία, πέραν των φραστικών απειλών και εκβιασμών, προχώρησε σε έκδοση Navtex προκειμένου να πραγματοποιήσει αεροναυτικές ασκήσεις σε τρεις περιοχές νοτίως της Κρήτης, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου. Μένει να φανεί αν τελικά κάνει τις ασκήσεις ή αν πρόκειται για «άσφαιρα πυρά».

πηγή: newsbreak.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi