Κοινωνία Κόσμος

“Τρεις νεκροί” σε επίθεση με μαχαίρι στη Γλασκώβη – Κλειστό το κέντρο της πόλης

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της Γλασκώβης, στη Σκωτία, όπως μεταδίδει το βρετανικό κρατικό δίκτυο BBC.

“Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή περιστατικό στη Γουέστ Τζορτζ Στριτ στη Γλασκώβη”, ανέφερε νωρίτερα ανακοίνωση της αστυνομίας.

“Ο δρόμος έχει αποκλειστεί και οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν αυτή τη στιγμή την περιοχή”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όπου προστίθεται ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών.

Ένοπλοι στρατιώτες «χτενίζουν» την περιοχή ύστερα από αναφορές χρηστών στα social media για επιθέσεις με μαχαίρι, ενώ κλειστοί είναι οι γύρω δρόμοι.

Το ρεπορτάζ του BBC αναφέρει:

Είναι κατανοητό ότι ένας ύποπτος πυροβολήθηκε από την αστυνομία.

Η Σκοτσέζικη Αστυνομική Ομοσπονδία επιβεβαίωσε ότι ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε. Η αστυνομία παραμένει στη σημείο έξω από το Park Inn στην οδό West George Street.

Μια δήλωση από την αστυνομία της Σκωτίας ανέφερε ότι η κατάσταση ήταν «περιορισμένη» και δεν υπήρχε κίνδυνος για το ευρύ κοινό.

Η υπουργός Νίκολα Στρουγκόν δήλωσε ότι οι αναφορές για το περιστατικό ήταν «πραγματικά τρομερές» και «επικαιροποιείται καθώς η κατάσταση γίνεται πιο ξεκάθαρη».

Πρόσθεσε: “Οι σκέψεις μου είναι με όλους τους εμπλεκόμενους.”

Ο Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας της Σκωτίας, Τζόνσον Τζόνσον προέτρεψε τους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοχή.

Είπε: “Ένοπλοι αστυνομικοί παρακολούθησαν το περιστατικό και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας άνδρας ύποπτος πυροβολήθηκε από έναν ένοπλο αξιωματικό.

“Θα ήθελα να διαβεβαιώσω το κοινό ότι αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουμε κανέναν άλλο σε σχέση με αυτό το περιστατικό.

“Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ενώ ασχολήθηκε με το περιστατικό και ότι ο αστυνομικός λαμβάνει θεραπεία στο νοσοκομείο.”

Ένοπλος αστυνομικός εικόνας PA MEDIA
Η αστυνομία είναι στη σκηνή

Ο μάρτυρας Craig Milroy, ο οποίος είδε το επακόλουθο του συμβάντος από ένα κοντινό κτίριο γραφείων, είπε ότι είχε δει τέσσερα άτομα να απομακρύνονται με ασθενοφόρα.

Είπε στο πρακτορείο ειδήσεων της PA: “Είδα έναν άνδρα να βρίσκεται στο έδαφος, αφρικανικής καταγωγής, χωρίς παπούτσια. Ήταν στο έδαφος με κάποιον που κρατάει την πλευρά του – δεν ξέρω αν ήταν πληγή από σφαίρα, μαχαιριά, ή τι ήταν. ”

Ο κ. Milroy είπε ότι ο άντρας ήταν ένας από τους τέσσερις που είχαν απομακρυνθεί από γιατρούς και πίστευε ότι ήταν θύμα μιας επίθεσης.

Πρόσθεσε: «Μετά από αυτό είδαμε αναταραχή, ασθενοφόρα πιο ψηλά και είδαμε ένοπλη αστυνομία να τρέχουν στο ξενοδοχείο δίπλα στην αίθουσα της κοινωνίας.

«Στεκόμασταν ακόμη έξω, μετά από αυτό κατέβηκαν όλοι οι αστυνομικοί, η αστυνομία και η ομάδα τριβής μας είπε να επιστρέψουμε και να κλειδώσουμε την πόρτα».

Police at scene

police at the scene

Police block off Glasgow's West George Street

Police respond to the incident in Glasgow city centre

Police officers were taking statements for bystanders

Paramedics attend the incident in Glasgow city centre

https://twitter.com/BBCCatrionaR/status/1276501553155837953?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1276501553155837953%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bbc.co.uk%2Fnews%2Flive%2Fuk-scotland-53093384

 

με πληροφορίες απο το BBC & euronews

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi