Πολιτική

Μετά το Ελληνικό, ακολουθεί η επένδυση στην Κασσιόπη.

Τη σκυτάλη της επιστροφής της χώρας στην επενδυτική κανονικότητα παραλαμβάνει από το Ελληνικό το Kassiopi Project της NCH Capital στην Κέρκυρα.
Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες

Προ δύο εβδομάδων μπήκαν μπουλντόζες στην έκταση και ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατεδάφιση των παλαιών εγκαταστάσεων του παλαιού ναυτικού παρατηρητηρίου που έχει μεταφερθεί πλέον σε νέα τοποθεσία. Οι εργασίες, βάσει της υπ΄ αριθμόν άδειας 89390/13.12.2019, σταμάτησαν προσωρινά έπειτα από παρέμβαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, ωστόσο έπειτα από λίγες ημέρες έπιασαν δουλειά ξανά αφού αφού υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στις Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και της NCH Capital.

Μετά το Ελληνικό, ακολουθεί η επένδυση στην Κασσιόπη

Προ ημερών ανακοινώθηκε ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του ΥΠEΝ ενέκρινε τη μελέτη ανάπτυξης του παραθεριστικού τουριστικού χωριού “Κασσιόπη Κέρκυρα”,  αποτελούμενο από ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 180 κλινών, συγκρότημα επαύλεων, διαμερισμάτων, κέντρου αναζωογόνησης, καθώς και τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης.

Έμειναν έτσι, για άλλη μια φορά, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα οι αντιδράσεις όσων έχουν συνταχθεί με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιμένουν να αντιτίθενται στην υλοποίηση της επένδυσης, κυρίως ιδιοκτητών γης (όπως ο Jörg Rockenhäuser, υψηλόβαθμο στέλεχος του επενδυτικού ομίλου Permira και άλλοι), πολύ κοντά την έκταση που θα αξιοποιήσει η NCH. Σημειώνεται πως κατά τη διαδικασία της αδειοδότησης του Kassiopi Project έχουν υποβληθεί πάνω από 10 προσφυγές κατά της επένδυσης, στο ΣτΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Ειρηνοδικείο Κερκύρας, οι οποίες στο σύνολό τους έχουν απορριφθεί.

Η έναρξη των εργασιών είναι το αποτέλεσμα της εντατικής εργασίας που ανέλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης, σχεδόν αμέσως μετά ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον περασμένο Ιούλιο, με σαφή στόχο να αρθούν οι εκκρεμότητες που υπήρχαν σε επενδύσεις όπως το Ελληνικό, η Αφάντου στη Ρόδο, η Ελούντα, η Μύκονος, η Κασσιόπη κ.α. Τότε ο αρμόδιος Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε πως “με την ίδια ομάδα που αναλάβαμε να ξεκολλήσουμε την επένδυση στο Ελληνικό και την ξεκολλήσαμε, με την ίδια ομάδα ξεκινάμε, πάλι με εντολή του πρωθυπουργού, παραδείγματος χάριν με την Κασσιόπη που είναι μια άλλη μεγάλη εμβληματική επένδυση, την οποία συζητάμε εδώ και χρόνια”. Σχεδόν έναν χρόνο μετά η επένδυση πραγματοποίησε τα πρώτα βήματα στο σκέλος των πρόδρομων εργασιών, σηματοδοτώντας την έναρξη της φάσης της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της NCH.

kassiopi

Σημειώνεται πως την ερχόμενη εβδομάδα, στις 11 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κέρκυρα, από όπου, όπως έπραξε και από τη Σαντορίνη, θα στείλει μήνυμα, μεταξύ άλλων, για την επανεκκίνηση του Τουρισμού και την ανάδειξη της Ελλάδας ως υγειονομικά ασφαλούς προορισμού.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού χωριού που θα αναπτυχθεί σε μέρος της έκτασης 490 στρεμμάτων. Όπως προβλέπεται από το σχέδιο της αξιοποίησης, η δόμηση (θα υλοποιηθεί σε τρεις ζώνες) αφορά μόλις το 7% της έκτασης και το υπόλοιπο 93% θα παραμένει χώρος πράσινου. Η ανάπτυξη αφορά στη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων, 90 δωματίων, σαράντα ανεξάρτητων κατοικιών, οι οποίες κατά μέσο όρο θα είναι εμβαδού 250 τ.μ. η καθεμία σε έκταση 1.000 τ.μ., καθώς και μαρίνας 60 θέσεων. Σε περιβαλλοντικό επίπεδο προβλέπεται η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, σύγχρονου σταθμού αφαλάτωσης για την υδροδότηση του έργου (υδροδότηση από την θάλασσα) και  την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα,  σύστημα δασοπροστασίας (πυρασφάλεια), ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων  με διαλογή στην πηγή κ.λπ.

Τη διαχείριση του Kassiopi Resort θα αναλάβει διεθνής operator, ενώ το έργο στη κατασκευαστική φάση θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας και όταν τεθεί σε λειτουργία θα απασχολεί 500 μόνιμες θέσεις εργασίας.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi