Πολιτική

Βαριά αυτοδέσμευση Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σκάι 100,3 και τους δημοσιογράφους Παύλο Τσίμα και Βασίλη Χιώτη, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναλαμβάνοντας δυο φορές ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας αλλά χρησιμοποίησε και μια φράση που αποτελεί «βαριά» αυτοδέσμευση. Είπε χαρακτηριστικά: «θα ήταν πολιτικά ανέντιμη κίνηση να εκμεταλλευθώ τώρα το πολιτικό μου κεφάλαιο. Για να πετύχω τι; Έχω ακόμη 3 χρόνια μπροστά μου».

  • Αντιθέτως, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, δεν ήταν τόσο κατηγορηματικός. Είπε μεν ότι «δεν είναι της ώρας»,αλλά ο τρόπος της διατύπωσης του δεν απέκλεισε το αν έρθει αυτή η ώρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός είπε ότι η δυσκολότερη απόφαση που έλαβε μέσα στους 12 μήνες που κυβερνά ήταν το Lock down για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, παρότι παραδέχθηκε πως γνώρισε ότι αυτό θα φέρει ύφεση. Συμπλήρωσε δε ότι όπως δικαιώθηκε στην απόφαση για την προστασία της υγείας των πολιτών ελπίζει ότι θα δικαιωθεί και στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή σήμερα απ’ ότι πριν την κρίση.

  • Αναφερόμενος στην κρίση στον Έβρο είπε ότι δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί αυτό που έγινε ήταν το αυτονόητο.

Για την τελευταία επικοινωνία του με τον πρόεδρο Ερντογάν σημείωσε:

«Είμαστε γείτονες, έχουμε διαφορές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάμε. Ο κ. Ερντογάν δεν ήθελε να μιλάει μαζί μου, μετά την επιτυχία στον Έβρο. Είναι σημαντικό να μπορούμε να μιλάμε.»

Και συμπλήρωσε ότι έχει ορίσει ως προϋπόθεση για διάλογο να μην υπάρχει κλιμάκωση και ένταση από την πλευρά της Τουρκίας.

Τόνισε, δε, ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο και ότι η Ελλάδα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της. «Πρώτη ουσιαστική σύμμαχος της Ελλάδας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.»

«Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, που είναι αδιαμφισβήτητα, με όποιο τρόπο κριθεί κατάλληλος», κατέληξε τη συγκεκριμένη αναφορά.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi