Εθνικά Θέματα

Η αμιγώς Νομική, δικαστική αντιμετώπιση του θέματος της αγιά Σοφιάς.

Του Δημ. Σταθακόπουλου
Δρα Παντείου- Τουρκολόγου / Νομικού
Παρότι εκπέμπουν από Γερμανία και ΗΠΑ αυξάνουν οι φωνές Τούρκων λογίων για το θέμα της αγιά Σοφιάς. Επαληθεύουν αυτά που λέω / γράφω εδώ και καιρό :
1. Δεν υπήρχε λόγος μετατροπής του μουσείου και σε χώρο προσευχής
2. Κακώς η UNESCO ( γραφείο Τουρκίας ) και οι Χριστιανοί Τούρκοι Πολίτες δεν έκαναν παρέμβαση στη δίκη για να την ανατρέψουν πριν την έκδοση απόφασης .
3. Η UNESCO ( Τουρκίας) και οι Χριστιανοί Τούρκοι Πολίτες πρέπει να ασκήσουν άμεσα προσφυγή στο Danıştay ( Τουρκικό ΣτΕ ) ακύρωσης του ΠΔ Erdoğan της 10ης Ιουλίου 2020 για καταστρατήγηση της ισονομίας του Τουρκικού Συντάγματος το οποίο δεν ορίζει κυρίαρχη θρησκεία και επομένως κακώς χορηγήθηκε δικαίωμα προσευχής σε μουσουλμάνους Τούρκους, αποστερώντας το ίδιο δικαίωμα από Χριστιανούς Τούρκους Πολίτες.
4. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνδράμει νομικά την όποια προσφυγή κάνουν Τούρκοι πολίτες ζητώντας και χριστιανική προσευχή ή επαναφορά του μνημείου στην προτεραία κατάσταση ,δηλαδή άνευ προσευχής και μόνον αποκλειστική χρήση μουσείου για όλους .
5. Σε περίπτωση που δεν δικαιωθούν στην Τουρκία και αφού εξαντληθούν τα εκεί ένδικα μέσα , μπορούν να προσφύγουν στο Διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων , όπου σίγουρα θα δικαιωθούν .
Τα παραπάνω , είναι τα μόνα ουσιαστικά μέτρα νομικής αντίκρουσης .
Τα είπα / έγραψα και τα ενστερνίστηκε στην Ελλάδα μόνον ο Πρόεδρος της Ολομέλειας δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας  κ.Δημ. Βερβεσός. Όλοι οι υπόλοιποι μόνο ευχολόγια καταγγελίες και λόγια του αέρα χωρίς ουσία .
Άξιοι της μοίρας μας , όλη η διεθνής κοινότητα και δη Πολιτικοί και νομικοί,  αν και τώρα δεν κάνουμε κάτι συνδράμοντας Τούρκους Πολίτες χριστιανούς  να ανατρέψουν νόμιμα την όλη διαδικασία.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi