Πολιτική

Η Skroutz αύξησε κατά 50% το προσωπικό της εν μέσω πανδημίας

Του Κώστα Κετσιετζή

Στον απόηχο της συμφωνίας με την CVC Capital, η Skroutz προχώρησε σε ένα μπαράζ προσλήψεων το τελευταίο διάστημα, αυξάνοντας το δυναμικό της κατά σχεδόν 50% μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του κορονοϊού.

Την είδηση την μετέφερε ο ένας εκ των τριών συνιδρυτών και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Χατζηγεωργίου μέσα από τον λογαριασμό του στο LinkedΙn. “138 άτομα έχει μπει στην ομάδα του Skroutz από τις αρχές του 2020.

Φαίνεται ότι οι απομακρυσμένες συνεντεύξεις είναι πιο εύκολες, η απομακρυσμένη ένταξη στην εταιρεία λιγότερο”, έγραψε ο κ. Χατζηγεωργίου δηλώνοντας παράλληλα ιδιαίτερα περήφανος για όλους τους “Skroutzers” που κατάφεραν να αντέξουν τον αυξημένο όγκο του ηλεκτρονικού εμπορίου και την ίδια στιγμή να πάρουν συνεντεύξεις από εκατοντάδες άτομα, να προσλάβουν και να εντάξουν επιτυχώς τον καθένα απ’ αυτούς.

Πηγές της εταιρείας επιβεβαιώνουν στο Capital.gr πως έγιναν περίπου 140 προσλήψεις το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα το προσωπικό της Skroutz να ανέρχεται στα περίπου 440 άτομα, από 300 που ήταν στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προσλήψεις έγιναν για όλα τα τμήματα (Engineering, Design, Content, Commercial, Product και Operations). Ένα σημαντικό κομμάτι των νέων εργαζομένων προορίζεται για το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, που εξυπηρετούν τους χρήστες του “έξυπνου καλαθιού”, καθώς και της υπηρεσίας delivery Skroutz Food.

Αν και η πλειοψηφία των σχεδιαζόμενων προσλήψεων για φέτος έχει πραγματοποιηθεί, στο site του Skroutz υπάρχουν ακόμη αγγελίες για προγραμματιστές, οι οποίες παραμένουν συνέχεια ανοιχτές, καθώς όπως δηλώνει πηγή της εταιρείας: “Δεν σταματάμε ποτέ να αναζητούμε developers”.

Οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν απομακρυσμένα, όπως και όλο το υπόλοιπο προσωπικό της Skroutz. Εξάλλου, η επιστροφή του συνόλου των εργαζομένων στο χώρο των γραφείων της εταιρείας, στη Νέα Ιωνία, μάλλον δεν είναι εύκολη, καθώς πλέον κυριολεκτικά δεν χωράνε.

Για αυτό το λόγο, όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, όταν αποφασιστεί το τέλος της τηλεργασίας, πιθανότατα οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν στα γραφεία τους με… rotation ανά μια εβδομάδα.

Οι προοπτικές για το μέλλον

Έχοντας εξασφαλίσει ως βασικό μέτοχο το CVC Capital, ένα από τα μεγαλύτερα private equity funds που επενδύει στη χώρα μας, και θέλοντας να αξιοποιήσει τη ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου που έφερε η πανδημία, φαίνεται πως η Skroutz κινείται αρκετά επιθετικά στην ανάπτυξη της ομάδας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ψηφιακού marketplace, αλλά και η καθιέρωση σε άλλες αγορές, όπως είναι το οnline delivery.

Μόνο που ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Από την μία ισχυροί όμιλοι με σημαντικό ειδικό βάρος στην αγορά δημιουργούν με ταχείς ρυθμούς τα δικά τους marketplaces, οπότε ο ανταγωνισμός το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθεί. Από την άλλη, η αγορά online delivery έχει ήδη σημαντικούς παίχτες που έχουν ήδη παγιώσει την παρουσία τους στην αγορά, οπότε ο έλεγχος ενός μεγάλου μεριδίου αγοράς δεν είναι εύκολος.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi