Κοινωνία Κόσμος

Βηρυτός : Πληροφορίες για μια Ελληνίδα νεκρή και δύο τραυματίες. Φώτο-βίντεο

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των νεκρών από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού υπάρχει και ένα άτομο από την ελληνική κοινότητα.

Επίσης, σε νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι δύο Έλληνες.

Οι πληροφορίες έχουν φτάσει και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όμως η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο Λίβανο καθιστά δύσκολη την επιβεβαίωση ή τη διάψευσή τους.

Πολεμικό πλοίο των Ηνωμένων Εθνών επλήγη από τις εκρήξεις -Τραυματίστηκαν σοβαρά στρατιωτικοί

Στρατιωτικοί της προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), τραυματίστηκαν από την έκρηξη στη Βηρυτό.

Η διοίκηση της αποστολής του ΟΗΕ έκανε γνωστό πως ναυτικοί που συμμετέχουν στην αποστολή, έχουν τραυματιστεί, κάποιοι εξ αυτών σοβαρά και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Στην ανακοίνωσή δεν διευκρινίζεται ωστόσο ούτε η εθνικότητα των κυανόκρανων που τραυματίστηκαν, ούτε ο αριθμός, καθώς τονίζεται πως ακόμη γίνεται αποτίμηση της κατάστασης.

Ο επικεφαλής της αποστολής, υποστράτηγος Στέφανο Ντελ Κολ, τόνισε ότι η Δύναμη στέκει «στο πλευρό του λαού και της κυβέρνησης του Λιβάνου σε αυτή τη δύσκολη ώρα» και είναι «έτοιμη να βοηθήσει». Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ είναι παρούσα στον Λίβανο από το 1978.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό, τουλάχιστον 73 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 3.700 έχουν τραυματιστεί, αρκετοί εξ αυτών σοβαρά. Στα νοσοκομεία επικρατεί το αδιαχώρητο καθώς συνεχίζουν να καταφτάνουν τραυματίες από την απίστευτη τραγωδία που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Τραυματίστηκαν μέλη της Γερμανικής πρεσβείας
Από την έκρηξη, τραυματίστηκαν και μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Γερμανίας στον Λίβανο. «Έχουμε επίσης τραυματίες μεταξύ του προσωπικού της πρεσβείας. Λαμβανομένων υπόψη των εκτεταμένων ζημιών στην αστική ζώνη της Βηρυτού, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε προς το παρόν το ενδεχόμενο και άλλοι Γερμανοί υπήκοοι να είναι μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών», εξηγείται σε ανακοίνωση της γερμανικής διπλωματίας.

Το κτίριο της πρεσβείας της Γερμανίας, όχι μακριά από το λιμάνι της Βηρυτού, υπέστη ζημιές, χωρίς η σοβαρότητά τους «να μπορεί ακόμη να αποτιμηθεί προς το παρόν», διευκρίνισε το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Η Κύπρος είπε ότι είναι έτοιμη να προσφέρει ιατρική βοήθεια στον γειτονικό Λίβανο μετά από μια τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 78 άτομα και τραυματίζοντας χιλιάδες. «Η Κύπρος είναι έτοιμη να δεχτεί τραυματίες για θεραπεία και να στείλει ιατρικές ομάδες εάν απαιτείται», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό CyBC. Η έκρηξη της Τρίτης ακούστηκε σε όλη την Κύπρο, η οποία βρίσκεται περίπου 160 χλμ. Μακριά

Μητσοτάκης: Στέλνουμε την ΕΜΑΚ στη Βηρυτό και είμαστε έτοιμοι για ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Αλ. Τσίπρας: βαθιά συλλυπητήρια και αλληλεγγύη στον λαό του Λιβάνου.

Η στιγμή που καταρρέει εκκλησία και ιερέας τρέχει να σωθεί
Κάτω αριστερά η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi