Διασπορά

Στη Βασιλεία της Ελβετίας θα διεξαχθεί στις 14/9/2020 δημοπρασία μεγάλου αριθμού αγαλμάτων, αγγείων, κοσμημάτων κ.ά. από την Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο.

Οι αρμόδιοι φορείς (ΥΠΠΟ) της Ελληνικής Κυβέρνησης θα πρέπει να ελέγξουν εάν για κάποια από αυτά τα προς πώληση αντικείμενα υπάρχει αναγκαιότητα θεσμικής παρέμβασης και δυνατότητα επαναπατρισμού.
Για το σκοπό αυτό, η Μέλισσα του Ελληνισμού (με έδρα τη Λωζάννη), θα ενημερώσει άμεσα την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ελβετία για την υπόθεση αυτή.

Ενδεικτικά, μια φωτογραφία από τον κατάλογο της δημοπρασίας: αττικός αμφορέας του 500 π.Χ. που απεικονίζει τον Διόνυσο να πλαισιώνεται από δύο Μαινάδες (νύμφες) που χορεύουν. Κομψοτέχνημα ανεκτίμητης αξίας, όμως ο οίκος δημοπρασίας εκτιμά ότι θα πωληθεί γύρω στα 25.000 ευρώ σε κάποιον ιδιώτη συλλέκτη.

Ο κατάλογος της δημοπρασίας εδώ.

Η κ. Αικ. Ξαγοράρη, Πρέσβης της Ελλάδος στην Ελβετία, απάντησε στην επιστολή μας (Μέλισσα του Ελληνισμού – Melissa pour l’Hellénisme) σχετικά με τη δημοπρασία αρχαιοτήτων στη Βασιλεία. Θα ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα για τις δικές τους ενέργειες.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παραγωγικό 4ήμερο του ευρωπαϊκού ιδρύματος ελληνισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

e-enimerosi

Νέες ταυτότητες: Από την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διαδικασία – Πως θα την αποκτήσουν οι ομογενείς.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ελληνοαυστραλοί συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων καινοτόμων.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies