Εθνικά Θέματα

Ο τουρκικός τύπος μαρτυρά τα σχέδια του Ερντογάν – Tι λένε για Oruc Reis και πολιορκία ελληνικών νησιών

Για την επιστροφή του Oruc Reis μετά τη συντήρησή του στην Αττάλεια, την συνθήκη της Λωζάνης  αλλά και για την πολιορκία των ελληνικών νησιών μιλά σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

YENI SAFAK

«Βάλαμε τη Λωζάνη στο τραπέζι. Η Τουρκία άνοιξε την κάρτα της Λωζάνης απέναντι στην Αθήνα που αυξάνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Προειδοποίησε την Ελλάδα για τη Χἰο που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη –  Μετά τη συντήρηση το Ορούτς Ρείς θα ταξιδέψει νότια του Καστελόριζου. Οι έρευνες θα έχουν διάρκεια 2 μήνες».
ΤURKIYE
«Κλειδί στο Βόσπορο, πολιορκία στα νησιά.  Έχουμε το δικαίωμα να μπλοκάρουμε τη διέλευση των ελληνικών καραβιών απο τα Στενά,και να πολιορκήσουμε τα νησιά τα οποία στρατικοποιήθηκαν. Να κόψουμε την επαφή τους με την Αθήνα!».
HURRIYET
«’Επ᾽αυτοφώρω στην Αθήνα. Η Τουρκία απάντησε στην Αθήνα που  είχε ανακοινώσει πως θα κάνει ασκήσεις στη Χίο. Η Τουρκία με. Ναvtex απάντησε και κατέγραψε πως παραβιάζει τη Λωζάνη και το ανακοίνωσε σε όλο τον κόσμο».
SABAH
«Δυο Navtex  για το Γιαβούζ και τη Λωζάνη»

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi