Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Αστεροειδής πλησιάζει την Γη από το φεγγάρι.

Ένας αστεροειδής θα πλησιάσει τρομερά κοντά στη Γη αυτήν την Πέμπτη (24 Σεπτεμβρίου), όταν ο πλανήτης μας θα είναι πιο κοντά από τις τροχιές του φεγγαριού.

Ο αστεροειδής  γνωστός ως 2020 SW δεν αναμένεται να συγκρουστεί με τη Γη, σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων Κοντά στη Γη (CNEOS) στο Εργαστήριο Jet Propulsion στο Pasadena της Καλιφόρνια. Αλλά θα πλησιάσει, περνώντας περίπου 16.700 μίλια (27.000 χιλιόμετρα) μακριά από τη Γη, σύμφωνα με το Έργο εικονικού τηλεσκοπίου.

Για να το θέσουμε σε προοπτική, το φεγγάρι έχει απόσταση κατά μέσο όρο 384.000 χλμ από εμάς. Αυτός ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση περίπου 2,1 Γης. Αυτό σημαίνει ότι ο αστεροειδής 2020 SW θα περάσει ακόμη πιο κοντά από τους δορυφόρους τηλεόρασης και καιρού, οι οποίοι περιστρέφονται σε τροχιά περίπου 35.888 χλμ. Από τη Γη, σύμφωνα με το EarthSky.

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει το ακριβές μέγεθος του αστεροειδούς, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο, πιθανότατα μήκους μεταξύ 4,4 και 9,9 μέτρα, σύμφωνα με το CNEOS. Αυτός ο δυνητικά αστεροειδής μεγέθους RV ανακαλύφθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, στις 18 Σεπτεμβρίου, από την έρευνα Mount Lemmon στην Αριζόνα και ανακοινώθηκε την επόμενη μέρα από το Κέντρο Μικρών Πλανητών, μια ομάδα που χρηματοδοτείται από τη NASA και παρακολουθεί μικρούς πλανήτες, κομήτες και φυσικούς δορυφόρους.  (Δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκεις άγνωστους αστεροειδείς. Μόνο τον Σεπτέμβριο, το Κέντρο Μικρού Πλανήτη ανακοίνωσε την ανακάλυψη 244 αντικειμένων κοντά στη Γη.) 

Η τροχιά του αστεροειδούς 2020 SW φαίνεται εδώ (σε γκρι χρώμα).

Η τροχιά του αστεροειδούς 2020 SW φαίνεται εδώ (σε γκρι χρώμα). (εικόνα: JPL / NASA)

Περνώντας από τη Γη θα είναι πραγματικά ένα γεγονός που αλλάζει τη ζωή για τον αστεροειδή 2020 SW. Είναι τόσο μικρός αστεροειδής που η βαρύτητα της Γης αναμένεται να αλλάξει την πορεία του διαστημικού βράχου.

Μετά το στενό ξύρισμα του αστεροειδούς 2020 SW με τη Γη, δεν θα περάσει ξανά τον πλανήτη μας μέχρι τις 3 Ιουνίου 2029, σύμφωνα με το Jet Propulsion Laboratory.

Τούτου λεχθέντος, ο αστεροειδής σίγουρα σπεύδει να μας δει αυτήν την Πέμπτη, ταξιδεύοντας με ταχύτητα περίπου 27.720 km  ή 7,7 km / second σε σχέση με τη Γη.

Ο αστεροειδής θα εμφανίζεται πιο φωτεινός καθώς πλησιάζει τη Γη, αλλά δεν θα είναι ορατός με γυμνό μάτι.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi

Η έκλειψη ηλίου της 8ης Απριλίου θα φέρει περίεργες εικόνες, ήχους και συναισθήματα.

e-enimerosi