Κοινωνία Κόσμος

Μπακού: ”Η Τουρκική ΠΑ κατέρριψε 2 μαχητικά της Αρμενίας

Ο τουρκικός τύπος και η συγκεκριμένα η εφημερίδα Σαμπάχ, αναφέρει την κατάρριψη δύο βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-25 της πολεμικής αεροπορίας της Αρμενίας, τα οποία φέρονται να κτυπήθηκαν και πάλι από τα τουρκικά F-16  και να συνετρίβησαν σε ορεινή περιοχή.

Ο Hajiyev κατηγόρησε τον Ερεβάν ότι ψεύδεται ότι ένα μόνο πολεμικό αεροσκάφος του καταρρίφθηκε.

Αυτό δείχνει ότι η Αρμενική στρατιωτική ηγεσία δεν παρέχει ακριβείς πληροφορίες στους πολίτες και στο κοινό”, είπε ο Αζέρος.

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος που απογειώθηκε από βάση στην επαρχία Γκάντζα του Αζερμπαϊτζάν κατέρριψε ένα αρμενικό Su-25 πάνω από την επικράτειά του.

Η παρουσία της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας όπως όλα δείχνουν γίνεται πολύ σημαντική για τους Αζέρους, δείχνοντας ότι η παρουσία της μεταβάλλει πραγματικά την ροή των γεγονότων στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ.

Οι Τούρκοι πιστοί σύμμαχοι των Αζέρων τους βοηθούν πραγματικά και με την φυσική παρουσία τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Μόσχα προς Άγκυρα: Αν καταρρίψατε αρμενικό μαχητικό είμαστε υποχρεωμένοι να παρέμβουμε!

Ηχηρή προειδοποίηση προς Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν απέστειλε την Τετάρτη η Ρωσία, διαμηνύοντας ότι η ενεργή στρατιωτική ανάμειξη της Άγκυρας θα οδηγήσει σε δική της –στρατιωτική- παρέμβαση.

«Η κατάρριψη ενός αρμενικού μαχητικού SU-25 από τουρκικό F-16, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, φέρεται να περιπλέκει την κατάσταση, καθώς η Μόσχα, με βάση τη Συνθήκη της Τασκένδης, είναι υποχρεωμένη να συνδράμει στρατιωτικά την Αρμενία» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η κυβέρνηση της Αρμενίας έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα συντρίμμια του μαχητικού της, επιμένοντας ότι το ρωσικής κατασκευής SU-25 καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό παρά τις τουρκικές διαψεύσεις. Ο χειριστής του σκάφους σκοτώθηκε. Το Γερεβάν έχει αναφέρει ότι εξετάζει επίκληση της Συνθήκης της Τασκένδης.

«Ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία κατέρριψε αρμενικό μαχητικό είναι απολύτως ψευδής», ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, ενώ την κατάρριψη διέψευσε και  το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα».

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi