Ειδήσεις και Νέα

Κοινή άσκηση ρωσικού και αιγυπτιακού ναυτικού

Στο Νοβοροσίσκ, οι αντιπροσωπείες του ρωσικού ναυτικού και του ναυτικού της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου πραγματοποίησαν τριήμερο συνέδριο για την προετοιμασία και την κατάρτιση της κοινής άσκησης «Γέφυρα της φιλίας-2020».

Το κύριο καθήκον της συνάντησης μεταξύ των στρατιωτικών ναυτικών των δύο χωρών ήταν η εκπόνηση και η έγκριση του σχεδίου της άσκησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Μαύρη Θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της επερχόμενης άσκησης, τακτικές ομάδες πολεμικών πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού και του Αιγυπτιακού Ναυτικού, με την υποστήριξη της αεροπορίας, θα επιτελέσουν κοινές εργασίες για την προστασία των θαλάσσιων διαδρομών από διάφορες απειλές. Σύμφωνα με το ενοποιημένο σχέδιο, θα αναπτυχθούν δυνάμεις για να οργανώσουν επικοινωνίες και να προμηθεύονται στη θάλασσα και θα εκπονηθούν δράσεις για επιθεωρήσεις ενάντια σε ύποπτα σκάφη.

Επίσης, υπό την καθοδήγηση του κοινού προσωπικού της άσκησης, Ρώσοι και Αιγύπτιοι ναυτικοί θα επεξεργαστούν την οργάνωση όλων των τύπων προστασίας και άμυνας στη θάλασσα, θα διεξάγουν πυραύλους και πυροβολικά από τα όπλα του πλοίου.

Σκοπός της άσκησης είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του Αιγυπτιακού Ναυτικού και του Ρωσικού Ναυτικού προς το συμφέρον της ασφάλειας και της σταθερότητας στη θάλασσα, καθώς και για την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ του προσωπικού για την απωθήσεις διαφόρων απειλών σε τομείς βαριάς πλοήγησης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οργανώθηκαν περιηγήσεις στα αξιοθέατα της ήρωας Novorossiysk για την αντιπροσωπεία του Αιγυπτιακού Ναυτικού ως μέρος του πολιτιστικού προγράμματος.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi