Κοινωνία Κόσμος

Readers’ Choice Awards: Οι 10 καλύτερες πόλεις του 2020 σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

Το 2020 σίγουρα δεν ήταν η χρονιά μας. Δεν θα έχουμε να το θυμόμαστε ως χρονιά της διασκέδασης, της ξεγνοιασιάς και των ατελείωτων εξορμήσεων εντός και εκτός χώρας.

Ο παγκόσμιος τουρισμός πέρασε και εξακολουθεί να περνά μία από τις βαθύτερες κρίσεις του τελευταίου αιώνα, με τις αεροπορικές εταιρείες να έχουν πάθει ζημιά δισεκατομμυρίων και το ταξιδιωτικό κοινό να βάζει για τα καλά φρένο στα σχέδιά του. Δικαιολογημένα σαφώς.

Την ίδια ώρα, όμως, οι αναγνώστες του Condé Nast Traveler ψήφισαν τις 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ταξιδέψει κανείς, στα 33α ετήσια Readers’ Choice Awards, με τη λίστα να μας βάζει για τα καλά στη διαδικασία να οργανώσουμε το επόμενό μας ταξίδι εκτός χώρας. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, τα αποτελέσματα προέκυψαν με τη συμμετοχή περισσότερων από 600.000 αναγνωστών, οι οποίοι μπορεί φέτος να στερήθηκαν τα ταξίδια λόγω κορωνοϊού, δεν έπαψαν όμως να «ψάχνονται» και να ενημερώνονται για τα must-visit μέρη του κόσμου.

Δυστυχώς, καμία ελληνική πόλη δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, ωστόσο δεν πρέπει να αγνοήσουμε πως η Ελλάδα σπανίως λείπει από τα best of των ταξιδιωτών. Δεν είναι σε αυτή τη λίστα, θα είναι σίγουρα στην επόμενη…

Τι ψήφισε το κοινό για το 2020;

10 πόλεις – όνειρο. 10 πόλεις που μπορεί να βλέπουν τις μεγάλες πρωτεύουσες να τους κλέβουν συνεχώς τη δόξα, φέτος όμως πήραν την εκδίκησή τους! Η καθεμία εξ’ αυτών έχει το δικό της δυνατό σημείο που της χάρισε το πολυπόθητο βραβείο.

Ιδού.

#10 Εδιμβούργο, Σκωτία

edimvourgo.jpg
Εδιμβούργο / Pexels

Ένας άλλος κόσμος. Στο Εδιμβούργο ο χρόνος μοιάζει να κυλά αργά, με τον γοτθικό ρυθμό που πρωταγωνιστεί και να «βαραίνει» γλυκά την ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας της Σκωτίας. Ενδείκνυται για χειμερινές ρομαντικές αποδράσεις.

#9 Φλωρεντία, Ιταλία

florentia.jpg
Φλωρεντία / Pexels

Η Φλωρεντία με τις εντυπωσιακές γόνδολες, τις αμέτρητες πλατείες, τις γκαλερί που κλέβουν τη ματιά σου σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης και τις ιστορικές εκκλησίες εύκολα κατάφερε να κλέψει τη δόξα από τη «βασίλισσα» Ρώμη και την πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο.

#8 Βικτώρια (Βρετανική Κολομβία), Καναδάς

viktoria.jpg
Βικτώρια / Pexels

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την χτισμένη στο νότιο άκρο της νήσου Βανκούβερ πόλη της Βικτώριας. Τα πανέμορφα κτίρια σε κάθε της άκρο και τα ανθοστόλιστα πάρκα χιλιοφωτογραφίζονται κάθε χρόνο, με τους ταξιδιώτες να εντυπωσιάζονται ήδη από το πρώτο «κλικ».

#7 Σιένα, Ιταλία

siena.jpg
Σιένα / Pexels

Η Σιένα είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Τοσκάνης, με μεγάλη ιστορία και μεσαιωνική αύρα που σε «σπρώχνει» να επισκεφτείς τα μουσεία και κάθε της μνημείο. Το ιστορικό της κέντρο έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

#6 Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

salzburg.jpg
Σάλτσμπουργκ / Pexels

Η Αυστρία είναι αναμφίβολα μία από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου ολόκληρου. Ένας προορισμός στον οποίο πάντα θα επιστρέφουμε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Δεν απορούμε, λοιπόν, που δεν λείπει ούτε από αυτή τη λίστα! Και μπορεί η Βιέννη να κερδίζει στα σημεία κάθε άλλη αυστριακή πόλη, το Σάλτσμπουργκ, όμως, συνεχίζει να έχει το δικό του φανατικό κοινό που το καθιστά τη δεύτερη πιο τουριστική πόλη στην Αυστρία.

Η πόλη του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (εκεί θα βρεις σπίτια στα οποία έζησε και μουσεία αφιερωμένα σε εκείνον) έχει πολλά που επιβάλλεται να δεις: To κάστρο Hohensalzburg, το παλάτι και τους κήπους Mirabell, το Παλάτι Hellbrunn, τον καθεδρικό ναό και… η λίστα δεν έχει τέλος.

#5 Βαλέτα, Μάλτα

valetta.jpg
Βαλέτα / Pexels

Θεωρείται η διασημότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η οποία λέγεται πως πρέπει να αποτελέσει προορισμό κάθε Ευρωπαίου έστω και μία φορά στη ζωή του. Η πόλη του «Τάγματος των Ιπποτών» εντυπωσιάζει με την αυθεντική μπαρόκ αρχιτεκτονική της και προσελκύει στη Μάλτα εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, ανεξαρτήτως εποχής.

#4 Μόντε Κάρλο, Μονακό

monte_carlo_monaco_unsplash.jpg
Μόντε Κάρλο / Unsplash

Το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το διάσημο καζίνο του Μόντε Κάρλο, σωστά; Δεν είναι, όμως, αυτό το μοναδικό must-see της πόλης. Μην παραλείψεις να επισκεφτεί την παλιά πόλη του Μόντε Κάρλο και τη διάσημη γειτονιά La Condamine.

#3 Μέριδα, Μεξικό

merida-unsplash.jpg
Μόντε Κάρλο / Unsplash

Η πρωτεύουσα του Γιουκατάν είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις του Μεξικού. Το παράξενο με τη Μέριδα, είναι το ότι τόσους αιώνες μετά, οι επιρροές του πολιτισμού των Μάγια είναι αισθητές ακόμα και στην καθημερινότητα των ντόπιων.

#2 Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη

chiang_mai-unsplash.jpg
Τσιάνγκ Μάι / Unsplash

Ούτε Μπανγκόκ, ούτε Πουκέτ. Το -γνωστό και ως «Ρόδο του Βορρά»- Τσιάνγκ Μάι ψηφίστηκε από το κοινό και όχι άδικα. Θεωρείται ασιατική πόλη-διαμάντι, γεμάτη πάρκα με άγρια ζώα, εκπληκτικής ομορφιάς τοπία και βουδιστικούς ναούς που χαρίζουν αυτό το κάτι διαφορετικό στην όλη ατμόσφαιρα.

#1 Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, Μεξικό

_san_miguel_de_allende_mexico-unsplash.jpg
Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε / Unsplash

Στην πρώτη θέση, το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε. Τέσσερις ώρες από την Πόλη του Μεξικού, το «διαμαντάκι» αυτό είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να δεις αν αγαπάς την τέχνη, το χρώμα και τους φιλόξενους ανθρώπους. Γεμάτη γκαλερί, pop-up καταστήματα και εστιατόρια με τοπικές γεύσης, είναι η πόλη που δεν σου φτάνει μία εβδομάδα για να απολαύσεις.

Κράτα τη λίστα και φέρε στο μυαλό σου τις εικόνες που μόλις είδες, όταν αποφασίσεις να οργανώσεις του επόμενο ταξίδι σου στο εξωτερικό.

600.000 αναγνώστες είναι αυτοί, δεν μπορεί να πέφτουν τόσο έξω…

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi