Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

CLEAR προοπτικές για έρευνα επιταχυντή

Μια νέα εγκατάσταση χρηστών για επιταχυντή Ε & Α, το CERN Linear Electron Accelerator for Research (CLEAR), ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο και είναι έτοιμο να παρέχει δέσμη για πειράματα. 

Το CLEAR εξελίχθηκε από το πρώην CLIC Test Facility 3 (CTF3) που χρησιμοποιήθηκε από το Compact Linear Collider ( CLIC ), το οποίο έκλεισε το επιτυχημένο πρόγραμμα του τον Δεκέμβριο του 2016. Μετά την έγκριση της πρότασης CLEAR, οι απαραίτητες τροποποιήσεις υλικού ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και η εγκατάσταση είναι τώρα ικανός να φιλοξενήσει και να δοκιμάσει ένα ευρύ φάσμα ιδεών στο πεδίο του επιταχυντή.

Ο πρωταρχικός στόχος της CLEAR είναι να βελτιώσει και να συμπληρώσει το υπάρχον πρόγραμμα R&D επιταχυντών στο CERN, καθώς και να προσφέρει μια εκπαιδευτική υποδομή για μελλοντικούς φυσικούς και μηχανικούς επιταχυντών. Η εστίαση είναι στη γενική έρευνα και ανάπτυξη επιταχυντών και σε μελέτες συστατικών στοιχείων για υπάρχουσες και πιθανές μελλοντικές εφαρμογές επιταχυντή. Αυτό περιλαμβάνει μελέτες μεθόδων επιτάχυνσης υψηλής διαβάθμισης, όπως τεχνολογίες ζώνης CLIC και πλάσματος CLIC, καθώς και πρωτότυπο και επικύρωση εξαρτημάτων επιταχυντή για την αναβάθμιση υψηλής φωτεινότητας LHC.

Το επιστημονικό πρόγραμμα για το 2017 περιλαμβάνει: ένα συνδυασμό δοκιμών κρίσιμων τεχνολογιών CLIC, συνεχίζοντας τις προηγούμενες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο CTF3. μετρήσεις των επιδράσεων της ακτινοβολίας σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα που θα εγκατασταθούν σε διαστημικές αποστολές σε περιβάλλον Γιοβίας και για δοκιμές δοσιμετρίας που στοχεύουν σε ιατρικές εφαρμογές · Ε & Α οργάνων δέσμης και τη χρήση πλάσματος για εστίαση δέσμης. Προβλέπονται επίσης περαιτέρω πειράματα, όπως αυτά που διερευνούν ακτινοβολία THz για εφαρμογές επιταχυντή και μετρήσεις άμεσης σύνθετης αντίστασης του εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί σε επιταχυντές CERN.

Το πειραματικό πρόγραμμα για το 2018 και μετά είναι ανοιχτό σε νέες και προκλητικές προτάσεις. Αυτή τη στιγμή συγκροτείται μια διεθνής επιστημονική επιτροπή για την ιεράρχηση των προτάσεων και ένα έντυπο αίτησης χρήστη είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο CLEAR:  cern.ch/clear .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο τεύχος Νοεμβρίου 2017 του CERN Courier. Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο εδώ:  http://cerncourier.com/cws/article/cern/70118

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi