Αθλητισμός

Λύγισε στη Βιέννη ο Στέφανος (vids)

Ο 29χρονος Βούλγαρος, Νο.20 στον κόσμο, πήρε τη νίκη με 6-7(5), 6-4, 6-3 σε 2 ώρες και 13 λεπτά, για να κλείσει ραντεβού στην οκτάδα με τον Βρετανό Νταν Έβανς.

Ο Ντίμι βρέθηκε σε μεγάλη μέρα, ωστόσο ο Στέφανος φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό στο πόδι που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Έκανε, πάντως, την υπέρβαση στο πρώτο σετ, καθώς βρέθηκε πίσω με 0-5 στο τάι μπρέικ, αλλά με επτά πόντους στη σειρά (!) κατάφερε να «γράψει» το 0-1!

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτόν τον… οδυνηρό τρόπο, ο Ντιμιτρόφ άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και με το μπρέικ που σημείωσε στο πέμπτο γκέιμ του δεύτερου σετ, πέρασε μπροστά με 3-2.

Με τον Στεφ να μην μπορεί να απειλήσει το σερβίς του αντιπάλου του, έγινε το 1-1 και το μομέντουμ ήταν πλέον στην πλευρά του Βούλγαρου.

Χωρίς φρεσκάδα και ενέργεια, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δέχτηκε πρώτος το μπρέικ και στο τρίτο σετ (3-2) και παρότι είχε δύο ευκαιρίες στη συνέχεια να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της πρόκρισης, τελικά παραδόθηκε στον αντίπαλό του με το νέο μπρέικ που δέχτηκε στο 5-3.

Το θέμα τώρα είναι να πάρει μερικές ανάσες πριν το Masters του Παρισιού (2/11) και να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του μέχρι το Λονδίνο (15/11), όπου θα πάει ως υπερασπιστής του τίτλου.

Στην οκτάδα της Βιέννης πέρασε και ο περσινός νικητής Ντόμινικ Τιμ, που μετά το 6-3, 6-2 σε βάρος του Κριστιάν Γκαρίν, θα παίξει με τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Ρώσος είδε τον Γιάνικ Σίνερ να εγκαταλείπει τον αγώνα τους μόλις στο 2-1.

Συνεχίζει και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Βάσεκ Πόσπισιλ με 4-6, 6-3, 6-2 και θα παίξει με τον Κέβιν Άντερσον.

Ο Λορέντζο Σονέγκο, τέλος, λύγισε με 7-6(6), 7-6(2) τον Χούμπερτ Χούρκατς και είναι ο επόμενος αντίπαλος του Νόβακ Τζόκοβιτς.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi