Ειδήσεις και Νέα

Έκτακτο: Απαγορεύονται από αύριο οι πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη

Την απαγόρευση από αύριο Τρίτη των εσωτερικών και διεθνών πτήσεων για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης στο νομό Θεσσαλονίκης, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Έτσι, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή «τοπικού lockdown» στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, από τις 6 το πρωί, αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, για τις επόμενες 14 ημέρες. Αυτό το «τοπικό lockdown» έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό lockdown που της περασμένης Άνοιξης.

Ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά. Επανέρχεται όμως η αποστολή SMS για τις προβλεπόμενες έξι κατηγορίες μετακινήσεων: Φαρμακείο/γιατρός, καταστήματα αγαθών πρώτης ανάγκης, τράπεζα, παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση), σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα: Πλήρες lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi