Διατροφή υγεία

Πόνος στη μέση: Η άσκηση κλειδί που ανακουφίζει τις ενοχλήσεις.

Πολλές φορές το μυστικό για την ανακούφιση του πόνου στη μέση είναι η ενδυνάμωση των γλουτών και η σταθεροποίηση της λεκάνης. Δείτε την άσκηση που το επιτυγχάνει.

Ο πόνος στη μέση μπορεί συχνά να αποδοθεί σε διαταραχές των μαλακών ιστών στους μύες που περιβάλλουν την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Με άλλα λόγια, ο πόνος δεν σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο τραυματισμό στο κάτω μέρος της πλάτης. Αντ’ αυτού, οι γλουτιαίοι μύες και ο απιοειδής μυς που βρίσκονται χαμηλά, κάτω από τη λεκάνη, βρίσκονται σε σύσπαση και συχνά αυτό προκαλεί πόνο στην οσφυική μοίρα.

Αδύναμο ή υποδραστήριοι γλουτοί μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπίες στη λεκάνη και τους γοφούς, καθώς και αστάθεια στην κάτω σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα ενοχλήσεις στη μέση.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια άσκηση για την ενδυνάμωση των γλουτών και σταθεροποίηση της λεκάνης με διάφορες παραλλαγές, την οποία μπορείτε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi