Κοινωνία Κόσμος

Γερμανία, SPIEGEL: Οι πολιτικοί του CDU θέλουν να απαγορεύσουν τους “γκρίζους λύκους”

Στη Γερμανία αυξάνονται φωνές για την απαγόρευση του υπέρ-εθνικιστικού τουρκικού κινήματος “Gray Wolves” αφού η Γαλλία αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα.

“Πρέπει να πάρουμε τη σωστή αντίδραση από τη Γαλλία ως ευκαιρία να ξεκινήσουμε μια απαγόρευση ενάντια στους” Γκρίζους λύκους “ως το μεγαλύτερο δεξιό εξτρεμιστικό κίνημα στη Γερμανία”, δήλωσε ο Christoph de Vries, πολιτικός της Ένωσης στην Bundestag. Η «ταραχή ενάντια σε όλους τους μη Τούρκους, όπως οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι» αντιπροσωπεύει μια «σημαντική απειλή για την ελεύθερη και δημοκρατική βασική τάξη μας»

“Η απαγόρευση των” γκρίζων λύκων “στη Γερμανία έχει καθυστερήσει πολύ”, δήλωσε ο πρόεδρος του CDU του Αμβούργου Christoph Ploß.

Το κίνημα θεωρείται ο βραχίονας του δεξιού εξτρεμιστικού τουρκικού κόμματος MHP. Η Γαλλία αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα επειδή οι “γκρίζοι λύκοι” θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για διάφορες επιθέσεις εναντίον Αρμενίων. Στην Έκθεση για τη Συνταγματική Προστασία 2019, οι “γκρίζοι λύκοι” ταξινομούνται ως “διάδοση εθνικών δεξιών εξτρεμιστικών ιδεών”.

Οι Γερμανοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης είχαν ήδη καλέσει την Πέμπτη να αναλάβουν δράση κατά της οργάνωσης. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να σταθεί πίσω από την απόφαση της Γαλλίας, δήλωσε ο αριστερός εμπειρογνώμονας εξωτερικής πολιτικής Sevim Dagdelen. Ο Ντάγκντελεν απαίτησε ιδιαίτερα τη διάλυση της τουρκικής ομοσπονδίας ADÜTDF – αυτή είναι “η μεγαλύτερη δεξαμενή των” γκρίζων λύκων “σε αυτή τη χώρα”. Με περίπου 170 τοπικές ενώσεις ADÜTDF και 7.000 μέλη, οι “Γκρίζοι Λύκοι” είναι “ένας από τους μεγαλύτερους ακροδεξιούς αντισταγματικούς οργανισμούς” στη Γερμανία.

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να απαγορεύσει την υπερ-εθνικιστική τουρκική οργάνωση” Γκρίζοι Λύκοι”, ζήτησαν οι βουλευτές των Πρασίνων Cem Özdemir, Irene Mihalic και Konstantin von Notz στις εφημερίδες του συντακτικού δικτύου Γερμανία. Η οργάνωση είναι «ο εκτεταμένος βραχίονας» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα μέλη “προκαλούν επανειλημμένα μίσος, απειλούν ανθρώπους και εμπλέκονται επίσης σε πράξεις βίας”.

“Το θέμα δεν είναι κατάλληλο για το πολιτικό προφίλ των κομμάτων”, πρόσθεσαν οι πολιτικοί των Πρασίνων. “Θα προσεγγίσουμε τις άλλες ομάδες με σκοπό να παρουσιάσουμε μια κοινή, διακομματική πρωτοβουλία στο γερμανικό ομόσπονδο κράτος για απαγόρευση των “γκρίζων λύκων”.

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας AfD Alexander Gauland περιέγραψε τους “γκρίζους λύκους” ως “εξτρεμιστική ομάδα του Ερντογάν”. “Η Γαλλία αποτελεί πρότυπο για τον αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία.”

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi