Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Εκατομμύρια smartphone Android αντιμετωπίζουν προβλήματα, πρέπει να το ξέρετε τώρα

Εκατομμύρια κάτοχοι συσκευών Android θα αντιμετωπίσουν σύντομα ένα πρόβλημα. Από το 2021 θα γίνει πολύ πιο δύσκολο για τα παλαιότερα smartphone να περιηγούνται στο Διαδίκτυο.

Στο κείμενο, αποκαλύπτουμε πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε για την αναπόφευκτη αλλαγή.

Οι συσκευές Android είναι από τα πιο δημοφιλή smartphone στην αγορά. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα νέα κορυφαία μοντέλα της Samsung και της Co. που βρίσκονται στα χέρια των χρηστών κινητών τηλεφώνων. Ένα μεγάλο ποσοστό smartphone Android είναι παλιά και, πάνω απ ‘όλα, φθηνές συσκευές που δεν λειτουργούν με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Τον επόμενο χρόνο, πολλές από αυτές τις συσκευές και επομένως οι χρήστες τους θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Επειδή όπως έχουν ανακοινώσει οι υπεύθυνοι για την αρχή πιστοποίησης Lets Encrypt, το πιστοποιητικό ρίζας θα αλλάξει το επόμενο έτος. Τα πιστοποιητικά ρίζας χρησιμοποιούνται από ιστότοπους για τη δημιουργία ασφαλούς σύνδεσης με προγράμματα περιήγησης. Εάν ένα πρόγραμμα περιήγησης μεταβεί σε μια σελίδα, ζητά τα πιστοποιητικά ασφαλείας. Εάν κανένα δεν είναι διαθέσιμο ή δεν έχει εγκριθεί, η σύνδεση διακόπτεται για την προστασία του χρήστη από εξωτερικές παρεμβολές.
Η διαδικασία αλλαγής θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου και πιθανότατα θα ολοκληρωθεί έως την 1η Σεπτεμβρίου το αργότερο.
Τι σημαίνει η αλλαγή για τους χρήστες Android;
Το πρόβλημα προκύπτει τώρα για όλους τους χρήστες Android των οποίων οι συσκευές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μια έκδοση στο Android 7.1.1. Από το 2021, το Lets Encrypt θα βασιστεί στο δικό του πιστοποιητικό, το οποίο στη συνέχεια δεν θα αναγνωρίζεται πλέον από τις παλιές εκδόσεις Android. Το εσωτερικό πρόγραμμα περιήγησης των συσκευών δεν θα πρέπει πλέον να μπορεί να προσεγγίζει μεγάλο μέρος των ιστότοπων χωρίς προβλήματα. Σε τελική ανάλυση, το Lets Encrypt έχει μερίδιο αγοράς περίπου 30%.
Δεν επηρεάζονται μόνο οι ιστότοποι, αλλά και οι εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στον ιστό για προβολή περιεχομένου. Οι χρήστες έχουν λίγες επιλογές χωρίς εναλλαγή συσκευών. Ενημερώστε την έκδοση Android που διαθέτετε. Εάν η συσκευή σας δεν υποστηρίζει Android πάνω από την έκδοση 7.1.1, θα πρέπει να αλλάξετε το τυπικό πρόγραμμα περιήγησης.
Ο Firefox, για παράδειγμα, ενημερώνει τα πιστοποιητικά ρίζας ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα και θα ήταν μια εναλλακτική λύση. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στις εφαρμογές. Διαφορετικά, μένει να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ενημέρωση Android για τις παλιές συσκευές πριν από την αλλαγή. Σε περίπτωση αμφιβολίας, οι κάτοχοι μιας συσκευής που είναι πολύ παλιά πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ένα νέο smartphone.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi

Η έκλειψη ηλίου της 8ης Απριλίου θα φέρει περίεργες εικόνες, ήχους και συναισθήματα.

e-enimerosi