Κοινωνία Κόσμος

Κρήτη: Μυστηριώδες εύρημα στην, περίεργο πλάσμα μπερδεύει τους επιστήμονες

Τι θα μπορούσε να είναι αυτό;

Ένα παράξενο πλάσμα ξεβράστηκε σε παραλία της Κρήτης, άτριχο σαν ιπποπόταμος. Οι ειδικοί εκφράζουν ιδέες.

  • Σε μια παραλία στην Κρήτη, ένα μυστηριώδες τέρας ξεβράστηκε
  • Κάτοικοι και ειδικοί στην Ελλάδα βασανίζουν το μυαλό τους
  • Ένας τοπικός ζωολόγος εκφράζει την υποψία του για το περίεργο εύρημα του ζώων

Φαίνεται λίγο ανατριχιαστικό καθώς βρίσκεται σε αμμώδη παραλία της Κρήτης και περιβάλλεται από τα κύματα: και τα τέσσερα απλώνονται άψυχα, άτριχα και με μακριά νύχια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν εικασίες: Είναι σκύλος, γουρούνι, ίσως θαλάσσιο λιοντάρι; Δεν ταιριάζει πραγματικά σε κανένα γνωστό θηλαστικό. Το φαλακρό, παχουλό ζώο μοιάζει λίγο με ιπποπόταμο, αλλά αυτό δεν ταιριάζει.

Το παράξενο ζώο βρέθηκε κοντά σε ένα ποτάμι στο θέρετρο Γουρνεσίν κοντά στο Ηράκλειο. Μετά από μια προηγούμενη καταιγίδα ξέβρασε το ζώο στην ξηρά, εξετάστηκε εκτενώς και φωτογραφήθηκε. Οι Κρητικοί έβλεπαν το παράξενο εύρημα. Είναι άγνωστο θαλάσσιο ζώο; Έχει ανακαλυφθεί ένα εντελώς νέο, δυνητικά πολύ επικίνδυνο είδος εδώ;

Παράξενο θαλάσσιο ζώο στην Κρήτη: ειδικός σε ζώα εκφράζει τις υποψίες του.

Ο Πέτρος Λυμπεράκης, έχει μια καταπραϋντική και κάπως απογοητευτική απάντηση στις πολλές εικασίες. Αυτός είναι ο επιμελητής των συλλογών σπονδυλωτών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εξηγεί την υποψία του. Θα μπορούσε να είναι ένας κοινός ασβός. Ο ειδικός εξηγεί ότι το ζώο φαίνεται τόσο παραμορφωμένο και τεράστιο γιατί πιθανών να ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νερό. Ο ασβός λέγεται ότι πρήστηκε και έχασε τη γούνα του.

Πιθανών το απελπισμένο ζώο να πιάστηκε κάπως στις πλημμύρες κατά τη διάρκεια της νυχτερινής καταιγίδας και πέθανε με έναν φρικτό θάνατο εδώ. Ο τετράποδος φίλος πιθανότατα δεν θα είχε ονειρευτεί ποτέ τόσο μεγάλη προσοχή και φασαρία για το θάνατό του. Το ότι ένα άγνωστο είδος ανακαλύφθηκε εδώ παραμένει μάλλον απίθανο. Οι κάτοικοι της Κρήτης μάλλον δεν χρειάζεται να φοβούνται. Ένας ευρωπαϊκός ασβός τρέφεται κυρίως με γαιοσκώληκες, έντομα και μούρα. Το «Τέρας της Κρήτης» παραμένει απλώς ένας τίτλος.

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi