Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Κάλυψη της NASA για την αποστολή εφοδιασμού επόμενου διαστημικού σταθμού με το SpaceX

Ο πάροχος εμπορικών φορτίων της NASA SpaceX στοχεύει στις 11:39 π.μ. EST Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, για την έναρξη της 21ης ​​αποστολής υπηρεσιών επαναφοράς (CRS-21) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το Launch Complex 39A στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Φλόριντα.. Το CRS-21 θα παραδώσει επιστημονικές έρευνες, προμήθειες και εξοπλισμό για τη NASA και είναι η πρώτη αποστολή στο πλαίσιο της δεύτερης σύμβασης Εμπορικών Υπηρεσιών Εφοδιασμού της εταιρείας με τη NASA. Η ζωντανή κάλυψη θα προβληθεί στην τηλεόραση της NASA και στον ιστότοπο του πρακτορείου,  με εκδηλώσεις την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου και το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου.

Το αναβαθμισμένο διαστημικό σκάφος Dragon θα είναι γεμάτο με προμήθειες και ωφέλιμα φορτία, συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων υλικών για την άμεση υποστήριξη δεκάδων από τις περισσότερες από 250 έρευνες επιστήμης και έρευνας που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των αποστολών 64 και 65. Εκτός από τη μεταφορά της έρευνας στο σταθμό, ο μη συμπιεσμένος κορμός του Δράκου θα μεταφέρει το Nanoracks Bishop Airlock . Το πρώτο αεροπορικό μπλοκ διαστημικών σταθμών που χρηματοδοτείται εμπορικά, το Bishop Airlock είναι ένα αεροστεγές τμήμα που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ωφέλιμων φορτίων μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού του σταθμού. Παρέχει φιλοξενία ωφέλιμου φορτίου, δοκιμές ρομποτικής και ανάπτυξη δορυφόρων, ενώ χρησιμεύει επίσης ως εξωτερική εργαλειοθήκη για αστροναύτες που πραγματοποιούν διαστημικούς πεζοδρόμους.

Περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, ο Dragon θα χωρίσει από το δεύτερο στάδιο του πυραύλου Falcon 9 και θα ξεκινήσει μια προσεκτικά χορογραφημένη σειρά πυροβολισμών για να φτάσει στο διαστημικό σταθμό. Η άφιξη στο διαστημικό σταθμό έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου. Ο Δράκος θα αγκυροβοληθεί αυτόνομα στην ενότητα Harmony του σταθμού με τους μηχανικούς πτήσης Expedition 64 Kate Rubins και Victor Glover της NASA.

Το διαστημικό σκάφος Dragon θα περάσει περίπου ένα μήνα προσκολλημένο στο διαστημικό σταθμό πριν επιστρέψει στη Γη με έρευνα και επιστροφή φορτίου, με εκτοξευτήρα στον Ατλαντικό Ωκεανό.  

Η πλήρης κάλυψη αποστολής έχει ως εξής (όλες τις ώρες Ανατολική)

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου

 

  • 14:00 – Ευκαιρίες πολυμέσων One-on-One με κύριους ερευνητές για ωφέλιμα φορτία στο CRS-21 στο Kennedy Press Site (συμβατό με τα πρωτόκολλα ασφαλείας COVID-19).
  • TBD – Συνέντευξη τύπου Prelaunch από το Kennedy με εκπροσώπους από το Διεθνές Πρόγραμμα Διαστημικών Σταθμών της NASA, SpaceX και το 45ο Space Wing της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Για τον αριθμό κλήσης και τον κωδικό πρόσβασης, επικοινωνήστε με την αίθουσα ειδήσεων Kennedy στη διεύθυνση  ksc-newsroom@mail.nasa.gov  το αργότερο στις 3 μ.μ. Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου.

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου

 

  • 11:15 π.μ. – Η κάλυψη εκκίνησης της NASA TV ξεκινά για την έναρξη των 11:39 π.μ.

 

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου

 

  • 9:30 π.μ. – Η τηλεοπτική κάλυψη της NASA ξεκινά για τη σύνδεση του Δράκου στο διαστημικό σταθμό
  • 11:30 π.μ.

 

Έχει παρέλθει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης διαπίστευσης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για αυτήν την κυκλοφορία, αλλά γενικές πληροφορίες σχετικά με τη διαπίστευση μέσων διατίθενται μέσω email στο  ksc-media-accreditat@mail.nasa.gov .

 

Μέλη του κοινού μπορούν να παρευρεθούν στην εκκίνηση ουσιαστικά, λαμβάνοντας ενημερώσεις αποστολών και ευκαιρίες που συνήθως προορίζονται για τους επιτόπιους επισκέπτες. Η εμπειρία εικονικής εκτόξευσης της NASA για το CRS-21 περιλαμβάνει επιμελημένους πόρους εκτόξευσης, μια ματιά στο παρασκήνιο της αποστολής, ειδοποιήσεις σχετικά με τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις της NASA και την ευκαιρία για μια σφραγίδα διαβατηρίου εικονικής εκτόξευσης μετά από μια επιτυχημένη κυκλοφορία.

 

Για να συμμετάσχουν, τα μέλη του κοινού μπορούν να εγγραφούν για ενημερώσεις μέσω email ή RSVP στην  εκδήλωση Facebook  για ενημερώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώνουν σχετικά με τις πληροφορίες αποστολής, τις αποστολές και τις ευκαιρίες αλληλεπίδρασης. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε:

 

https://go.nasa.gov/3kaJKJz

Προσελκύστε παιδιά και μαθητές στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά στο διαστημικό σταθμό μέσω του STEM της NASA στο Σταθμό .

 

Μέλη του κοινού μπορούν επίσης να μοιραστούν το ταξίδι μέσω μιας ποικιλίας δραστηριοτήτων, όπως:

 

Εικονικό διαβατήριο εκκίνησης

 

Εκτυπώστε, διπλώστε και ετοιμαστείτε να συμπληρώσετε το εικονικό διαβατήριο εκκίνησης. Τα γραμματόσημα θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την κυκλοφορία σε όλους τους καταχωρίζοντες (οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι μέσω email μέσω του Eventbrite). Διαβατήρια διαθέσιμα τώρα:

https://go.nasa.gov/364lPIt

Παρακολούθηση και συμμετοχή στα κοινωνικά μέσα

 

Μείνετε συνδεδεμένοι με την αποστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερώστε τους χρήστες ότι το παρακολουθείτε στο Twitter, το Facebook και το Instagram χρησιμοποιώντας τα hashtags #Dragon, #NASASocial, #BishopAirlock. Ακολουθήστε και προσθέστε ετικέτες σε αυτούς τους λογαριασμούς:

 

Twitter:  @NASA ,  @NASAKennedy ,  @NASASocial , @Space_Station , @ISS_Research , ISS National Lab , @SpaceX

Facebook:  NASA ,  NASAKennedy ,  ISS , ISS National Lab

Instagram:  @NASA , @NASAKennedy ,  @ISS, @ISSNationalLab , @SpaceX

 

Μάθετε περισσότερα για την αποστολή ανεφοδιασμού SpaceX στη διεύθυνση:

 

https://www.nasa.gov/spacex

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi