Κοινωνία Κόσμος

Έκρηξη σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων. ΤΩΡΑ – Week News Hagen

Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από θαλάσσια νάρκη σε λιμάνι της Σαουδική Αραβίας.

Οι συνθήκες του περιστατικού παραμένουν αδιευκρίνιστες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας έχουν προκληθεί ζημιές στο κύτος του πλοίου.

Πρόκειται για το  MT Agrari, ελληνικό πλοίο με σημαία της Μάλτας και η έκρηξη έγινε στα ανοικτά των ακτών του Shuqaiq.

Το Associated Press, αναφέρει  ότι το δεξαμενόπλοιο «δέχθηκε επίθεση από άγνωστη πηγή» «Το Agrari χτυπήθηκε περίπου 1 μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή και υπέστη ρήγμα. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το πλήρωμα είναι καλά και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. ” Το πλοίο εξακολουθεί να πλέει  και έχουν επιβιβαστεί  Σαουδάραβες αξιωματούχοι”, ανέφερει η εταιρεία.

Η Σαουδική Αραβία δεν επιβεβαίωσε αμέσως το περιστατικό. Η Αμπρέι, μια βρετανική εταιρεία ασφαλείας, ανέφερε την έκρηξη.

Ανέφερε ότι το Agrari είχε φορτίο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και ότι είχε αποφορτιστεί στο Shuqaiq Steam Power Plant.

«Η έκρηξη έλαβε χώρα στα όρια του λιμένα και τρύπησε το κύτος του σκάφους», δήλωσε ο Αμπρέι.

Ήρθε μετά από έναν πύραυλο  που εκτοξεύτηκε από τους αντάρτες των Χούτι της Υεμένης σε μια εγκατάσταση πετρελαίου στην πόλη Τζέντα της Ερυθράς Θάλασσας της Σαουδικής Αραβίας.

Ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας μάχεται τους Χούτι από τον Μάρτιο του 2015. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Χούτι δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο 5ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την περιπολία των πλωτών οδών της Mideast, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η Ερυθρά Θάλασσα είναι μια ζωτικής σημασίας οδική ναυτιλία τόσο για το φορτίο όσο και για τον ενεργειακό εφοδιασμό στον κόσμο.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi