Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία. Το Βρανδεμβούργο περιμένει μια αίτηση για το εργοστάσιο μπαταριών της Tesla

Η Elon Musk το ανακοίνωσε: Εκτός από ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Tesla θέλει επίσης να κατασκευάσει ίσως το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στον κόσμο στο Grünheide του Βρανδεμβούργου. Η εφαρμογή κτηρίου εκκρεμεί ακόμη.

Η Tesla θέλει επίσης να κάνει το προγραμματισμένο εργοστάσιο για την κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Grünheide κοντά στο Βερολίνο το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στον κόσμο. Το αφεντικό της εταιρείας Elon Musk το ανακοίνωσε μέσω βίντεο σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας. Εκκρεμεί ακόμη μια αίτηση οικοδόμησης για την άλλη εγκατάσταση.

“Η εγκριτική αρχή δεν έχει λάβει ακόμη αντίστοιχη αίτηση”, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος του Βρανδεμβούργου στο “Handelsblatt”. Η αρμόδια κρατική περιβαλλοντική υπηρεσία δεν έχει ακόμη εκδώσει τελική άδεια οικοδόμησης για το εργοστάσιο αυτοκινήτων. Ο όμιλος των ΗΠΑ χτίζει επί του παρόντος βάσει προκαταρκτικών μερικών αδειών.

Το εργοστάσιο αυτοκινήτων Tesla πρόκειται να ανοίξει το επόμενο έτος. Στην πρώτη παραγωγή σε ευρωπαϊκό έδαφος, 500.000 οχήματα του μοντέλου 3 και SUV του μοντέλου Υ αναμένεται να ξεδιπλώσουν τη γραμμή παραγωγής. Ο Musk ανακοίνωσε στο συνέδριο ότι σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο μπαταριών στο Grünheide με χωρητικότητα περίπου εκατό gigawatt ώρες. Η παραγωγή θα μπορούσε αργότερα να επεκταθεί σε 250 gigawatt ώρες. Ήταν «αρκετά σίγουρος ότι θα ήταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στον κόσμο», δήλωσε ο Musk.

Ελπίδα για 10.000 θέσεις εργασίας

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA), Hildegard Müller, μίλησε για «ισχυρά νέα» για τη Γερμανία ως θέση αυτοκινήτων. Με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομικών Peter Altmaier (CDU), κατασκευάζεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στον κόσμο. “Χαιρετίζουμε το έργο κατασκευής των πιο φιλικών προς το περιβάλλον κυψελών μπαταρίας στη Γερμανία. Αυτό θα δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας.”

Η Tesla έχει παράγει μέχρι τώρα μπαταρίες στη Νεβάδα, ενώ η πλειονότητα των οχημάτων είναι κατασκευασμένη στο κύριο εργοστάσιο στο Fremont της Καλιφόρνια. Πέρυσι, η αυτοκινητοβιομηχανία άνοιξε επίσης εργοστάσιο στην Κίνα. Η παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα κυριαρχείται σήμερα από κινεζικές, ιαπωνικές και νοτιοκορεατικές εταιρείες, με την Ευρώπη να αποτελεί μόνο ένα κλάσμα της αγοράς.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi