Διασπορά

Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού «Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης» συνεχίζει να ενώνει τον ελληνισμό

Συγκινητικές ιστορίες που συνδέονται με αντικείμενα από τη Μικρά Ασία και τα οποία έχουν δωρίσει Έλληνες στο υπό ανέγερση Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού «Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης», μοιράστηκε με τους τηλεθεατές του τ/σ DION Τηλεόραση η ποντιακής καταγωγής δικηγόρος Έφη Μαυροπούλου.

Από τη θέση της προέδρου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κιβωτός της Ρωμιοσύνης» που διαχειρίζεται το θέμα του Μουσείου, η Έφη Μαυροπούλου μίλησε στην εκπομπή «Καθημερινά» και τη δημοσιογράφο Ελίνα Διαμαντοπούλου.

Όπως είπε, το Μουσείο έχει στόχο τη διάσωση και ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και συλλέγει κειμήλια από την περιοχή προκειμένου να τα εκθέσει με τον πλέον ασφαλή και σύγχρονο τρόπο.

Αναφέρθηκε σε ένα από τα πιο αγαπημένα της αντικείμενα που έχουν φτάσει στο Μουσείο, ένα ψαλίδι μοδίστρας από την Τραπεζούντα, για μια σειρά μαχαιροπήρουνων από τη Σμύρνη, μια βαλίτσα με προσωπικά είδη οικογένειας Κωνταντινουπολιτών αλλά και ένα ραδιόφωνο Philips της δεκαετίας του ‘50 που είχε συναρμολογηθεί στην Πόλη.

Με αφορμή το τελευταίο αντικείμενο, είπε ότι το Μουσείο απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και δεν πρέπει να συγχέεται με οτιδήποτε οπαδικό.

Οποιοσδήποτε θα ήθελε να δωρίσει κάποιο αντικείμενο στο προσφυγικό μουσείο θα μπορούσε να επικοινωνήσει:

  • Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης», Ολύμπου και Πάτμου, Μαρούσι, 15123 Αθήνα. Τηλ.: 210-6855850, Fax: 210-6855150. E-mail: info@mouseiokivotos.gr.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος