Κοινωνία Κόσμος

Μειώνει τους στόχους για το εμβόλιο – Week News Hagen

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η απόφαση είναι αποτέλεσμα προβλημάτων στη διαδικασία παραγωγής, με πηγές να αναφέρουν στη Wall Street Journal ότι εν τέλει η εταιρία μπορέσει να διανείμει φέτος μόλις 50 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Εκπρόσωπος της εταιρίας φέρεται να έχει δηλώσει ότι η όλη διαδικασία έχει καθυστερήσει, ενώ την κατάσταση επιβάρυναν και συγκεκριμένες παραγγελίες πρώτων υλών που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές και ως εκ τούτου απορρίφθηκαν.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει έγκριση μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ στις ΗΠΑ και την ΕΕ αναμένεται να εγκριθεί με κατεπείγουσες διαδικασίες στα τέλη του έτους. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά οι μεγαλύτεροι αντισυμβαλλόμενοι με την εταιρία δεν θα χρειαστούν δόσεις του εμβολίου μέχρι τις αρχές του 2021.

Η εταιρία δήλωσε ότι θα καταφέρει να πιάσει τους στόχους για την παραγωγή και διανομή 1 δισεκατομμυρίου δόσεων του αντι-covid-19 εμβολίου για το 2021.

Παρ’ όλα αυτά, η μείωση του στόχου για το τρέχον έτος και η ανακοίνωση αποτελεί στοιχείο που δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Επίσης, προβληματισμό έχει προκαλέσει η ανακοίνωση για τις πολλαπλές επιθέσεις hackers σε εταιρίες που χειρίζονται τις υποδομές βαθιάς κατάψυξης, όπου αποθηκεύονται τα εμβόλια.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, όσο και παράγοντες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που τελεί υπό μετακόμιση στην Ελλάδα, τοποθετήθηκαν δηκτικά για την έγκριση, εντός δέκα ημερών- του αιτήματος της Pfizer για την χορήγηση κατεπείγουσας άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση των επενδυτών, με τη μετοχή της εταιρίας να γράφει απώλειες άνω του 1% στο τέλος της συνεδρίασης στη Wall Street, συμπαρασύροντας Dow Jones και S&P 500.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi