Εθνικά Θέματα

Δηλώνουν ότι έχουν κυριαρχικά δικαιώματα στο… Καστελόριζο – Week News Hagen

H ανάρτηση έγινε ως απάντηση σε άρθρο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια όπου αναφέρεται ότι δεν θα επιτραπεί στην νεοοθωμανική Τουρκία να δημιουργήσει μία νέα Γιάλτα στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, προσπαθεί να προκαλέσει κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάση μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και εναέριου χώρου. Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελλόριζο ή τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων. Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι σήμερα, λίγες μόνο ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής όπου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κληθούν να αποφασίσουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά νοτίως της Κρήτης.

Είναι απορίας άξιον που αποβλέπει αυτή η προκλητική συμπεριφορά την στιγμή που διεθνώς το κλίμα είναι αρνητικό για την Τουρκία και η οικονομία της βρίσκεται σε κρίση. Το αυτό ισχύει για τους ισχυρισμούς περί αδιαφορίας για τυχόν κυρώσεις που θα της επιβληθούν από την ΕΕ ή τις ΗΠΑ.

Εκτός αν η Άγκυρα, σημειώνουν δημοσιογραφικοί κύκλοι, έχει διαβεβαιώσεις ότι θα «πέσει στα μαλακά» κατά την Σύνοδο Κορυφής ή ότι και θα αποφύγει εντελώς τις κυρώσεις.

πηγή HJ με πληροφορίες από twitter Turkish MFA, 
@MFATurkey

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi