Άμυνα

Για την υπογραφή των 18 Rafale – Week News Hagen

Ο λόγος της επίσκεψης που όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης αναμένεται, εκτός απροόπτου, στις 22 Δεκεμβρίου, θα είναι η υπογραφή με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Παναγιωτόπουλο της σύμβασης για την προμήθεια των 18 αεροσκαφών Rafale από την Πολεμική μας αεροπορία

Όπως έχει ήδη γράψει η ιστοσελίδα μας Hellas Journal, με οδηγό την 17η Δεκεμβρίου, ημερομηνία που φτάνει στο ελληνικό κοινοβούλιο η υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος των γαλλικών RAFALE, το αεροπορικό Επιτελείο σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, βάζει τις τελευταίες «πινελιές» στο νόμο-πλαίσιο που πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Όπως φαίνεται και σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρουν αξιόπιστα χείλη, τα επτά σημεία «αγκάθια» του Νόμου 3978, ξεπερνιούνται, με τον Α’ ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη να έχει ζητήσει την σύνταξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας, ως εισήγηση από τον επιχειρησιακό φορέα κι από εκεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος να φέρει το θέμα στο κοινοβούλιο.

Το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα των RAFALE, είναι η σημαία εκκίνησης στην κούρσα που πρόκειται ν’ ακολουθήσει το Επιτελείο, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για να συντηρηθούν τα υφιστάμενα μέσα των Ε.Δ., αλλά να έρθουν και νέα που είναι άκρως απαραίτητα για την επαύξηση της αμυντικής ισχύος της χώρας.

Σ’ ότι αφορά τα RAFALE, έχει γίνει ήδη και η επιλογή των πρώτων ιπτάμενων και μηχανικών οι οποίοι καλούνται, οι μεν να μάθουν να τα πετούν και οι δε να τα συντηρούν.

Ανάμεσα τους πάντως όπως γίνεται γνωστό υπάρχουν ήδη και «F16άρηδες», που αφήνουν τον τύπο- ραχοκοκαλιά της HAF για να μεταπηδήσουν στο νέο στρατηγικό όπλο που πρόκειται με την έλευση του και την εμφάνισή του στον ουρανό του Αιγαίου να κάνει τη μεγάλη διαφορά, χάρις στα συστήματα που διαθέτει αλλά και στα όπλα που φέρει.

Εκεί πάντως που δεν πρόκειται να γίνει καμία απολύτως έκπτωση από την ελληνική αλλά και την γαλλική πλευρά, είναι ο τομέας της εκπαίδευσης, διότι αυτή είναι από μόνης της ένα σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας πτήσεων. Ο αρχικός πυρήνας που έχει επιλεγεί για να ταξιδέψει στην Γαλλία είναι αυτός που θα επιστρέψει στην Ελλάδα ως εκπαιδευτές στην 332 Μοίρα.

Ανώτατες πηγές εξηγούσαν ότι ίσως είναι η πρώτη φορά που γίνονται τόσο γρήγορα παράλληλες διαδικασίες για το ίδιο εξοπλιστικό θέμα οι οποίες αλληλοσυνδέονται και ήδη δημιουργούν τα θεμέλια για το αύριο της Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Αυτοψίες και έναρξη παρεμβάσεων σε χώρους της 332 Μοίρας για το νέο εξομοιωτή διότι μπορεί η αρχική εκπαίδευση να γίνει στην Γαλλία αλλά η συνέχεια ανήκει αποκλειστικά στην πολεμική μοίρα με τον μοναδικό νέο τύπο μαχητικού.

Συζητήσεις και διαδικασίες για τον μικρό αρχικό πυρήνα των ιπταμένων και μηχανικών που θα ξεχειμωνιάσουν στο Παρίσι και όπως γίνεται γνωστό θα είναι αυτοί που θα φέρουν την πρώτη παρτίδα των καινούριων μονοθέσιων αεροσκαφών από τη Γαλλία.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Εξοπλίζοντας το Λιμενικό, δημιουργείται ένα δεύτερο πολεμικό ναυτικό.

e-enimerosi

Κορβέτες: Παγώνει η αγορά των νέων κορβετών(?).

e-enimerosi

ΕΑΒ: Πρώτη πτήση του ΑΡΧΥΤΑΣ τον Ιανουάριο του 2024.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies