Ειδήσεις και Νέα

Η Γερμανία θα επιβάλει αυστηρότερο Lockdown για τη μάχη COVID-19 – Week News Hagen

Μειώνει έτσι την πολυάσχολη περίοδο των αγορών των Χριστουγέννων, καθώς αυστηροποιεί τους περιορισμούς του κοροναϊού και προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση της νόσου, δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ νωρίτερα την Κυριακή.

«Θα ήθελα πιο ελαφριά μέτρα. Αλλά λόγω των χριστουγεννιάτικων αγορών ο αριθμός των κοινωνικών επαφών έχει αυξηθεί σημαντικά », δήλωσε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με ηγέτες των 16 ομοσπονδιακών κρατών της χώρας.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης», είπε.

Μόνο τα απαραίτητα καταστήματα, όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, καθώς και τράπεζες, θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 16 Δεκεμβρίου. Θα πρέπει επίσης να κλείσουν τα κομμωτήρια, τα σαλόνια ομορφιάς και τα τατουάζ.

Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τις πληγείσες εταιρείες με συνολικά περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ (13,3 δισεκατομμύρια δολάρια) το μήνα. Οι επιχειρήσεις που αναγκάζονται να κλείσουν ενδέχεται να λάβουν έως και 90% των σταθερών δαπανών, ή έως και 500.000 ευρώ το μήνα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz.

Τα σχολεία θα κλείσουν κατ ‘αρχήν και θα ζητηθεί από τους εργοδότες να κλείσουν τις εργασίες τους ή να απασχοληθούν οι εργαζόμενοι από το σπίτι. Η πώληση πυροτεχνημάτων θα απαγορευτεί πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η Γερμανία βρίσκεται σε μερικό Lockdown για έξι εβδομάδες, με μπαρ και εστιατόρια κλειστά, ενώ τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά. Ορισμένες περιοχές έχουν ήδη επιβάλει αυστηρότερα μέτρα καθώς αυξάνονται οι λοιμώξεις.

«Το« Lockdown light »είχε αντίκτυπο, αλλά δεν ήταν αρκετό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκος Σόεντερ. «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.»

Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις θα παραμείνουν περιορισμένες σε πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά. Για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ο κανόνας θα μειωθεί ελαφρώς ώστε οι οικογένειες να μπορούν να γιορτάσουν μαζί.

Η Μέρκελ και ο Σόεντερ δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η οικονομία θα μπορούσε να ανοίξει ξανά μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Νέες καθημερινές μολύνσεις και θάνατοι έχουν φτάσει σε ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, και περισσότεροι πολιτικοί εκπέμπουν ανησυχία.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ήταν πιο επιτυχημένη από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, διατηρώντας την πανδημία υπό έλεγχο στο πρώτο κύμα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αλλά αγωνίστηκε να γυρίσει την παλίρροια στο δεύτερο κύμα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουνοϊών στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 20.200 σε 1.320.716, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) για μολυσματικές ασθένειες την Κυριακή. Οι αναφερόμενοι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 321 σε 21.787, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi