Ειδήσεις και Νέα

Ο Söder θέλει επίσης απαγόρευση των Χριστουγέννων – Week News Hagen

“Δυστυχώς, ο κορωνοϊός δεν σταματά ούτε κάνει διάλειμμα στα Χριστούγεννα, και γι ‘αυτό οι κανόνες ισχύουν και για τις διακοπές. Αυτό σημαίνει: Ναι, ισχύει και η απαγόρευση της κυκλοφορίας », είπε. Κατά συνέπεια, η διαμονή σε εξωτερικούς χώρους μεταξύ 9 μ.μ. και 5 π.μ. επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Μετά την απόφαση των ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων για ένα σκληρό κλείδωμα σε όλη τη Γερμανία από αυτήν την Τετάρτη, εκκρεμεί τώρα η τελειοποίηση στο βαυαρικό υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Söder, στη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών τη Δευτέρα από τις 11 π.μ. θα αφορά την εφαρμογή της απόφασης της Διάσκεψης των Πρωθυπουργών «το μέγιστο».

Ήδη από την Κυριακή, το αφεντικό του CSU είχε δηλώσει ότι αυτό θα ξεπερνούσε πολύ το κλείσιμο σχολείων, κέντρων φύλαξης παιδιών και μεγάλων τμημάτων του εμπορίου από την Τετάρτη.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρότεροι περιορισμοί εξόδου σε όλη τη Βαυαρία το βράδυ από τις 16 Δεκεμβρίου. Προηγουμένως, αυτό ήταν απαραίτητο μόνο σε σημεία πρόσβασης με περισσότερες από 200 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αυτός ο κανονισμός εφαρμόζεται επί του παρόντος σε 40 επαρχίες και πόλεις. Η συμμόρφωση ελέγχεται αυστηρά από την αστυνομία.

Το κρατικό κοινοβούλιο της Βαυαρίας θέλει επιτέλους να συζητήσει και να επιλύσει το κλείσιμο της Τρίτης σε μια νέα ειδική συνάντηση. Όπως και με την ψηφοφορία πριν από μια εβδομάδα, η πλειοψηφία θεωρείται ασφαλής εδώ, καθώς οι του CSU και των Free Voters έχουν ήδη εμπλακεί στον προγραμματισμό εκ των προτέρων. Μπορεί επίσης να υποτεθεί ότι τουλάχιστον οι Πράσινοι θα υποστηρίξουν ξανά την πορεία. Στην ψηφοφορία την περασμένη Τρίτη, μόνο το SPD, το FDP και το AfD καταψήφισαν τα κυβερνητικά σχέδια.

Η Βαυαρία κλείνει εντελώς “όλα τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα”, δήλωσε ο Söder την Κυριακή, “ένας σαφής κανονισμός”. Πρέπει να “παίξετε ασφαλείς πριν από τα Χριστούγεννα” Γι ‘αυτό «όλα θα κλείσουν από την Τετάρτη, όλες οι τάξεις στην Βαυαρία, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ναι, με επείγουσα φροντίδα, αυτό ισχύει για το σχολείο και τη φύλαξη παιδιών, όπου είναι απαραίτητο για τους γονείς».

Για τα δημοτικά σχολεία ανακοίνωσε ότι «αν είναι δυνατόν» να κάνει μαθήματα εξ αποστάσεως. Επιπλέον, οι γονείς θα πρέπει να μπορούν να λαμβάνουν επιπλέον άδεια μετ ‘αποδοχών.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi