Κοινωνία Κόσμος

Η αστυνομία συλλαμβάνει ύποπτους μετά από εισβολή στο Green Vault – Week News Hagen

Άντρας από αραβική χώρα είναι ύποπτος ότι εμπλέκεται στη θεαματική κλοπή κοσμημάτων στη Δρέσδη. Αυτός και ο δίδυμος αδερφός του διέφυγαν κατά τη διάρκεια επιδρομής τον Νοέμβριο.

Οι πρώτες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με την εντυπωσιακή κλοπή κοσμημάτων στη Δρέσδη πραγματοποιήθηκαν πριν από σχεδόν ένα μήνα, η αστυνομία έχει πλέον πιάσει έναν άλλο καταζητούμενο ύποπτο. Την Τρίτη, η αστυνομία της Δρέσδης θέλει να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού του 21χρονου αραβικής καταγωγής από το Βερολίνου. Τώρα ο δίδυμος αδερφός του εξακολουθεί να αναζητείται διεθνώς

Ο 21χρονος συνελήφθη στο Βερολίνο, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του κέντρου κατάστασης της αστυνομίας της Δρέσδης. Η αστυνομία του Βερολίνου επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στην περιοχή Neukölln από ειδική ομάδα εργασίας (SEK).

Η εφημερίδα Bild και η BZ είχαν ήδη αναφέρει. Σύμφωνα με την έκθεση, ο άνδρας πιάστηκε σε πολυκατοικία στο Jahnstrasse. Κατά συνέπεια, ήθελε να συναντήσει έναν φίλο εκεί και έτσι μπήκε στα αξιοθέατα των πολιτικών ανακριτών.

Στις 25 Νοεμβρίου 2019, αρκετοί δράστες έκλεψαν κοσμήματα μεγάλης αξίας από το διάσημο θησαυροφυλάκιο Grünes Gewölbe στη Δρέσδη κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο εντυπωσιακά break-in τις τελευταίες δεκαετίες. Στις 17 Νοεμβρίου, η αστυνομία της Δρέσδης και του Βερολίνου συνέλαβε τρεις ύποπτους άνδρες ηλικίας οι δύο 23 και και ένας 2. Οι οποίοι είναι υπό κράτηση στη Δρέσδη.

Ωστόσο, η σύλληψη αποφεύχθει: αν και η αστυνομία τους παρακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα δίδυμα διέφυγαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στη συνέχεια αναζητήθηκαν με τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους. Όλοι οι ύποπτοι κατηγορούνται για επιθετική κλοπή συμμοριών και εμπρησμό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ανήκουν στην φυλή Remmo του Βερολίνου. Μέλη της οικογένειας καταδικάστηκαν επίσης για άλλα μεγάλα εγκλήματα όπως η κλοπή χρυσών νομισμάτων από το Μουσείο του Βερολίνου το 2017.

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi