Ειδήσεις και Νέα

Ιστορική ημέρα με τους πρώτους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα. ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ – Week News Hagen

“Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών για να μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να ανακτήσουμε την ελευθερία μας, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας”, σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως υπογράμμισε, η Ευρώπη απέδειξε σήμερα ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης και ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι “πέρα από το έργο που προσφέρουν όλο αυτόν τον καιρό, και για το οποίο ποτέ πραγματικά δεν θα μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε όσο τους αναλογεί, θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού, να μπορέσουν να το υλοποιήσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

“Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την Ε.Ε.” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον εμβολιασμό του για τον κορονοϊό. Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, “όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε καθώς ξεκινά στην πατρίδα μας η επιχείρηση του εμβολιασμού. Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι. Μαζί μας εμβολιάζονται και οι πρώτοι υγειονομικοί. Τους χρωστάμε τόσα πολλά και πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς. Μέσα στους επόμενους μήνες σκοπός είναι να εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού. Καθώς θα προχωράμε και αυτοί οι συμπολίτες μας που έχουν καχυποψία θα πείθονται ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας, για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα. Για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Έκανε το εμβόλιο ο Σωτήρης Τσιόδρας: Ούτε που το κατάλαβα – Ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας

Λίγη ώρα μετά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

«Αυτό ήταν. Ούτε που το κατάλαβα», είπε ο κ. Τσιόδρας αμέσως μετά τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Στη συνέχεια εμβολιάστηκε το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου.

“Είναι μια ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας” τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδραςμετά τον εμβολιασμό του για τον κορονοϊό. Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, “είναι μια στιγμή που όλοι την περιμέναμε. Επιτέλους ήρθε. Ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη, την Ε.Ε. όπου υπολογίζεται ότι κάθε 16 περίπου δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας πολίτης της Ε.Ε. και του Ηνωμένου Βασιλείου από τη νέα νόσο. Ελπίζουμε αυτό να ξεπεραστεί σταδιακά με τον εμβολιασμό όσων περισσότερων συνανθρώπων μας. Πρέπει να πω ότι για την ανάπτυξη και την έγκριση των νέων εμβολίων ίσχυαν και ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και οι υψηλές προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια και έχουν θεσπιστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τηρούνται και από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα “τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και εν συνεχεία στις κλινικές δοκιμές και έχουν εμβολιασθεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλον τον κόσμο. Θέλω να πιστεύω ότι με τον εμβολιασμό όσων περισσότερων συνανθρώπων μας θα μειωθεί η επίπτωση της νέας νόσου, οι άμεσες και μακροχρόνιες επιπλοκές που σχετίζονται με αυτή, η θνητότητα αυτής”.

“Μαζί με τον δικό μου εμβολιασμό σήμερα ξεκινάει και ο εμβολιασμός των συναδέλφων μου, των υγειονομικών που στην πρώτη γραμμή εκτίθενται και αντιμετωπίζουν τον ιό. Στα Κέντρα Υγείας, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία τους. Όλους από την καρδιά μου τους ευχαριστώ” τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: “δεν είναι ακόμα το τέλος. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων. Αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να παραμείνουμε υπομονετικοί και να είμαστε προσεκτικοί και να προστατεύουμε ο ένας τον άλλον, τηρώντας τα γνωστά σε όλους μας μέτρα”.

Δείτε το βίντεο από τον ΕΡΤ1:

Κώστας Τασούλας: Την αγωνία και τον φόβο, διαδέχεται η ελπίδα

Εμβολιάστηκεγια τον κορονοϊό ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο εμβολιασμός του κ. Τασούλα έγινε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο συμπληρώθηκε το σχετικό ερωτηματολόγιο και έγινε η σχετική ενημέρωση για το εμβόλιο.

Κάλεσμα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες “να απολαύσουν αυτή την πρωτόγνωρη γοητεία ευθύνης και ελευθερίας που τους χαρίζει η εξασφάλιση της υγείας τους με αυτόν τον εμβολιασμό”, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, έπειτα από τον εμβολιασμό του.

Ο κ. Τασούλας σημείωσε πως “τo 2020 ξεκίνησε με μία απροσδόκητη αγωνία, που μετατράπηκε σε φόβο και που κατέκλυσε όλο τον κόσμο. Μία πρωτόγνωρη πανδημία απ’ αυτές που εμφανίζονται κάθε 100 χρόνια σκόρπισε απελπισία, φόβο και άλλαξε τις ζωές όλου του κόσμου και στη χώρα μας. Κλείνοντας το 2020 την αγωνία και τον φόβο, τη διαδέχεται η ελπίδα. Η επιστήμη, η συνεργασία και η λογική κέρδισαν το στοίχημα και τώρα απομένει σε όλους εμάς μία πρωτόγνωρη γοητεία. Η γοητεία της ευθύνης να αλλάξουμε τη ζωή μας”.

Όπως υπογράμμισε, “όσο περισσότεροι εκμεταλλευτούμε και αξιοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία επιστήμης και λογικής τόσο πιο ισχυρή θα είναι η αντεπίθεση της υγείας έναντι αυτής της πανδημίας. Το 2021 είναι η χρονιά της ελπίδας και της ελευθερίας” και σημείωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό που μετέχει σε αυτή την προσπάθεια.

Γιάνης Βαρουφάκης: Ένα τόσο πολύτιμο αγαθό για πολλούς μήνες θα είναι προνόμιο κάποιων λίγων

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης, το μεσημέρι της Κυριακής. Ο γραμματέας του Μέρα25 εμβολιάστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αφού προηγουμένως είχε τηρηθεί το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

“Ένα τόσο πολύτιμο αγαθό για πολλούς μήνες θα είναι προνόμιο κάποιων λίγων” τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης έπειτα από τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού.

Όπως υπογράμμισε, “εμείς, το ΜέΡΑ25 καλούσαμε την κυβέρνηση, μήνες τώρα, να στήσει ένα πραγματικό δημόσιο δίκτυο τεστ, αρχικά, εμβολιασμού και κατόπιν πρωτοβάθμιας περίθαλψης, δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουμε, γιατί το εμβόλιο είναι απίστευτα σημαντικό αλλά δεν θα μας απελευθερώσει άμεσα από την πανδημία και δεν θα μας απελευθερώσει από τον φόβο της ασθένειας”.

“Χρειάζεται και η απελευθέρωση από ολιγαρχικές πρακτικές”, πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης και ευχήθηκε “χρόνια πολλά και δημιουργικά με υγεία για όλους”.

Εμβολιάστηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος – Τι δήλωσε

Στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” εμβολιάστηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κάνοντας την αρχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε εφαρμογή του σχεδίου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και στο πλαίσιο της θωράκισης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύντομα θα ακολουθήσει η λοιπή στρατιωτική ηγεσία και των τριών κλάδων, καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

«Ο αντικειμενικός σκοπός, της επιχειρήσεως “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” δεν είναι άλλος, παρά η απελευθέρωση όλων μας, από τα αόρατα, αλλά πολύ πραγματικά κι επώδυνα δεσμά της πανδημίας, η “ανακατάληψη” των ζωών μας και τελικώς, η επαναφορά στην κανονικότητα, κάτι βεβαίως που ισχύει απολύτως και στον υπερθετικό βαθμό και για το Στράτευμα.

Έτσι λοιπόν οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βρεθούν-είναι ήδη-στην πρώτη γραμμή της Πανελλήνιας προσπάθειας, με όλα τα μέσα και το προσωπικό που θα απαιτηθεί. Ήδη στο προπαρασκευαστικό στάδιο, έχουν γίνει πολλά. Έχουν καταρτισθεί και δοκιμασθεί τα επιχειρησιακά σχέδια, από κοινού με τις άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και φορείς και από σήμερα μπαίνουμε στο εκτελεστικό κομμάτι. Θα είναι προσπάθεια επίμονη, δύσκολη, επίπονη, απαιτητική, αλλά είμαι σίγουρος, ότι θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία!», δήλωσε νωρίτερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ένας νεκρός από λεπτοσπείρωση στη Θεσσαλία.

e-enimerosi

100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (τόνοι) νερού, εκτιμάται περίπου, ότι θα “κατεβάσει” σε μία κακοκαιρία τύπου “Daniel” (~500,00 mm βροχής), το ”Ρέμα Ειρήνη (“Μαΐστρου”) Αλεξανδρούπολης”:».

e-enimerosi

Κακοκαιρία Elias: Χωρίς ρεύμα μεγάλο κομμάτι της πόλης του Βόλου.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies