Άρθρα Ρεπορτάζ

Η συνωμοσία των Ανουνάκι και το Μυστικό Σχέδιο των Θεών. – Week News Hagen

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το μη καταγεγραμμένο παρελθόν της ανθρωπότητας είναι, στο μεγαλύτερο βαθμό του, άγνωστο. Ακόμα και οι ιστορικές αναφορές μοιάζουν να έχουν αρκετά κενά όταν τις κοιτάξει κάποιος πιο επισταμένα.

Υπάρχουν ερωτήματα που καταξιωμένοι ιστορικοί και αρχαιολόγοι δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Πολλοί εναλλακτικοί ερευνητές, λοιπόν, καταφεύγουν στις διάφορες μυθολογίες των λαών προκειμένου να κάνουν συγκρίσεις. Αλλά κι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ούτε αρκετό.

Όπου κι αν ψάξει κάποιος θα βρει αναφορές για κάποιους θεούς. Κάθε αρχαίος πολιτισμός που σεβόταν τον εαυτό του είχε και μία εξήγηση, μία περιγραφή για την προέλευσή του. Αυτή αφορούσε κάποιους θεούς, ή διαστημανθρώπους, ή κάποιους που ήρθαν από τα άστρα και έπλασαν τους ανθρώπους.

Κάτι ανάλογο υπάρχει στο μεγάλο πάνθεον των αρχαίων Ελλήνων, των Μάγιας, των Ίνκας, των αρχαίων Αιγυπτιακών θεών, της αρχαίας Μεσοποταμίας, των κατοίκων της Μέσης Ανατολής και αλλού.

Από όλες αυτές τις αναφορές, εκείνοι που “κέρδισαν” τον κόσμο και απέκτησαν διεθνή προβολή είναι οι “θεοί” που αναφέρονται ως Ανουνάκι.

Οι Ανουνάκι φαίνεται να κυριαρχούν σε αυτή την προσέγγιση ως οι κύριοι θεοί των αρχαίων Σουμερίων, ενδεχομένως των Ασσυρίων και των Βαβυλώνιων. Ωστόσο, οι περιγραφές για το πόσοι ήταν και ποιος ήταν ο ρόλος που έπαιξαν μέσα και έξω από το πάνθεον που τους αποδίδεται, είναι συχνά αντιφατικές και συγκεχυμένες.

Η δημοσιότητα και η δημοφιλία των Ανουνάκι έφτασαν στην κορυφή όταν στον 19ο αιώνα, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δεκάδες αρχαία πήλινα δισκία που, αν και η έρευνα και οι μεταφράσεις τους συνεχίζονται μέχρι σήμερα, ο συγγραφέας Zecharia Sitchin έγραψε ένα βιβλίο όπου δημοσίευσε μεταφράσεις 14 συγκεκριμένων επιγραφών, στο βιβλίο του “12ος Πλανήτης”, στο οποίο ισχυρίζεται ότι οι αρχαίοι Σουμέριοι είπαν ότι οι Ανουνάκι προήλθαν από έναν μυθικό πλανήτη που ονομάζεται Νιμπίρου.

Οι Ανουνάκι περιπλανιόντουσαν στο διάστημα ψάχνοντας χρυσό διότι τον χρειάζονταν για να επιδιορθώσουν την ατμόσφαιρα στον πλανήτη τους, προσγειώθηκαν στην Γη και δημιούργησαν μια φυλή όντων που ονομάστηκαν άνθρωποι για να κάνουν τη δουλειά της εξόρυξης, αντί για αυτούς.

Το βιβλίο του Sitchin πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα και μαζί με τον Ελβετό συγγραφέα Erich von Danniken και τον Ρώσο συγγραφέα Immanuel Velikovsky, δημιούργησαν το τρίπτυχο ψευδο-ιστορικών που πιστεύουν ότι τα αρχαία κείμενα είναι κάτι περισσότερο από μυθολογικές ιστορίες, όπως τους αποδίδουν οι σκεπτικιστές, πολλοί αρχαιολόγοι και πολλοί ιστορικοί.

Κι αυτό διότι οι τρεις άνδρες, “βλέπουν” στις αρχαίες μυθολογίες εξωγήινους και όχι φανταστικούς ή μυθικούς θεούς. Κορυφαίοι μελετητές και ιστορικοί απορρίπτουν παρόμοια σκεπτικά. Το παράδοξο, είναι πως η σύγχρονη επιστήμη και η συλλογική ανθρώπινη γνώση έχουν προχωρήσει αρκετά και προσπαθούν να βρουν και να δώσουν εξηγήσεις π.χ. για τον Κατακλυσμό και τις πλημμύρες, τα Σόδομα και τα Γόμορρα, τις Δέκα Πληγές του Φαραώ καθώς και κάθε ανεξήγητης φύσεως ευρήματα που, γενικότερα, θεωρούνται έργα των υπερφυσικών θεών, όπως π.χ. η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου.

Οι Ανουνάκι καταγγέλλονται, λοιπόν, ως μία συνωμοσία που κακώς έχει κατακτήσει τον κόσμο, καθώς δεν υπάρχει τίποτα πραγματικό από όσα φανταστικά τους αποδίδονται. Το ίδιο ισχύει και για όσους θεωρούν ότι οι Έλληνες Θεοί, ήταν εξωγήινοι, είχαν διαστημόπλοια, μπαινόβγαιναν μέσα από Πύλες, χειρίζονταν τον χωροχρόνο. Κάθε θεότητα οποιουδήποτε αρχαίου πολιτισμού που της αποδίδονται τέτοιες σχέσεις, θεωρούνται ψευδοιστορίες και νεομυθολογίες, χωρίς καμία βάση. Όμως, μαζί με όλα αυτά φαίνεται να απορρίπτουν και το σχέδιο των θεών.

Αρχαίες παραδόσεις και μυθολογίες των λαών από διάφορες περιοχές και ηπείρους του πλανήτη μας αναφέρονται σε θεούς που στην πλειοψηφία τους ταξίδευαν στο διάστημα και ήρθαν από τον ουρανό, ενώ άλλες αναφέρουν ότι ήρθαν από την θάλασσα ή ακόμα και από το εσωτερικό της Γης.

Σχεδόν όλες οι περιγραφές, αναφέρονται σε πολλούς ή έναν θεό που έπλασαν ανθρώπους για κάποιον λόγο. Επιπλέον φαίνεται να είχαν και άλλες υπερφυσικές δυνάμεις ή τεχνολογίες που ενδεχομένως παραχώρησαν στους ανθρώπους προκειμένου να τις αξιοποιήσουν σε κάποιες κατασκευές.

Υπάρχουν πάμπολλα ευρήματα αρχαίων πολιτισμών που δείχνουν φιγούρες που μοιάζουν με αστροναύτες, ή άλλες που δείχνουν όντα που δεν μπορεί να υπήρξαν ποτέ στην Γη, επειδή δεν είναι γνωστά. Υπάρχουν οικοδομήματα ανεξήγητης προέλευσης και άγνωστου σκοπού που, όμως, όλα φαίνονται να βρίσκονται σε μία παγκόσμια σύμπνοια και συμφωνία, σε έναν απίθανο συντονισμό, λες και κάποιος ή κάποιοι που είχαν πλήρη γνώση ολόκληρου του πλανήτη να έδειξαν που έπρεπε να τοποθετηθούν.

Επίσης, αυτοί “θεοί” φαίνεται να δίδαξαν εμμέσως πλην σαφώς, γνώσεις που θεωρήθηκαν ιερές, όπως γραφή και ανάγνωση, μαθηματικά, γεωμετρία, αλλά και πως γίνεται ένα ταξίδι στον κάτω κόσμο ή επάνω στον ουρανό.

Όμως, σε όλα αυτά φαίνεται πως υπήρχε ένα μυστικό σχέδιο. Ποιο ήταν το μυστικό (ή μυητικό) σχέδιο των θεών; Για ποιο λόγο έγιναν όλα αυτά;

Είναι πολύ πιθανόν αυτός ο λόγος να αφορούσε την αναβάθμιση του ανθρώπου ή απλά την εγκατάστασή του στην Γη. Από εκεί και πέρα του πρόσφεραν όλα τα εφόδια που χρειαζόταν για να επιβιώσει και να ζήσει. Με εξαίρεση τους Ανουνάκι που φέρονται να ήθελαν τον άνθρωπο ως σκλάβο, οι περισσότεροι “θεοί” ήταν φιλικοί και ήθελαν την ελευθερία του ανθρώπου.

Βέβαια, στα αρχαία κείμενα ενδεχομένως αναφέρονται αρκετοί πόλεμοι με άλλα πλάσματα, με αλλόκοτα όντα που είτε βγήκαν μέσα από την Γη είτε ήρθαν από τον ουρανό, από άλλους πλανήτες. Και κάπου εκεί το αρχικό σχέδιο των θεών τροποποιείται και κάποιες πολύ συγκεκριμένες ιερές γνώσεις κρυπτογραφούνται, αποκτούν κώδικα που μόνο λίγοι γνώριζαν την αποκρυπτογράφησή τους. Οι κώδικες αυτοί είναι πιθανόν να χάθηκαν στους αιώνες, να έπεσαν σε λάθος χέρια, να χρησιμοποιοιούνται με λάθος τρόπο, ή να φυλάσσονται.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για ένα πράγμα: Όλα αυτά είναι εικασίες. Αλλά ποιος έχει τα απτά στοιχεία για να υποστηρίξει την μία ή την άλλη πλευρά, χωρίς κενά και απορίες και χωρίς δογματισμούς;

πηγή: diadrastika.com

Σχετικές αναρτήσεις

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi

Στόχος είναι οι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων!!!

e-enimerosi

“Δούρειος Ίππος” στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η άνοδος του DAVA και οι διασυνδέσεις με την Τουρκία.

e-enimerosi