Ειδήσεις και Νέα

Καταγγελία για αναβολή εμβολίων σε υγειονομικούς. Τι απαντούν Χαρδαλιάς και υπουργείο Υγείας – Week News Hagen

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και στις υγειονομικές αρχές, η αναβολή του εμβολιασμού υγειονομικών στο Νοσοκομείο Σωτηρία που έχει προγραμματισθεί για σήμερα. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου ο οποίος με ανάρτησή του κατηγορεί τον υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια ότι «με εντολή άνωθεν αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι».

Δείτε την ανάρτησή του Πάνου Παπανικολάου

Στη καταγγελία του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών απάντησε τόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους όσο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σωτηρία Σωκράτης Μητσιάδης. Ο κ.Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανάφερε μεταξύ άλλων: «Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, σήμερα είχαν προγραμματισθεί να εμβολιασθούν 61 υγειονομικοί. Οι 5 από αυτούς δεν εμβολιάσθηκαν λόγω ενός προβλήματος προγραμματισμού και θα εμβολιασθούν αύριο το πρωί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος επεσήμανε:«Το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμούς. Η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν». Αντίστοιχες εξηγήσεις δόθηκαν και από τον Διοικητή του “Σωτηρία” Σωκράτη Μητσιάδη: «Σήμερα στο ΓΝΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ” εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi