Διατροφή υγεία

Εννέα αρωματικά φυτά που μπορείτε να έχετε στην κουζίνα σας (vid)

Τις μέρες της καραντίνας που περνάτε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, είναι ευκαιρία να καλλιτεργήσετε τα δικά σας αρωματικά φυτά στην κουζίνα σας που μπορείτε να τα αξιοποιήσετε και στην μαγειρική. Αν έχετε  μερικά γυάλινα βάζα -που έχετε- ή μεταλλικά δοχεία, τα γεμίζετε με νερό και βάζετε βλαστούς από τα αγαπημένα σας αρωματικά.  Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην υπάρχουν φύλλα μέσα στο νερό γιατί θα σαπίσουν.

Ποια φυτά μεγαλώνουν σε νερό;

Ρίγανη
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ρίγανη κατευθείαν σε σάλτσες ζυμαρικών, σούπες και άλλα αλμυρά πιάτα. Η ρίγανη μεγαλώνει μάλιστα αρκετά γρήγορα.

Βασιλικός
Ο βασιλικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές συνταγές, όπως σάλτσες και σούπες. Βεβαιωθείτε ότι το βάζο βασιλικού βρίσκεται σε ημισκιερό μέρος.

Θυμάρι
Το θυμάρι είναι ένα ανθεκτικό βότανο. Χρειάζεται άφθονο φως, οπότε τοποθετήστε το βάζο σε φωτεινό σημείο.

Δενδρολίβανο
Αυτό το γευστικό βότανο αναπτύσσεται καλύτερα όταν αφαιρούμε από την κορυφή τα άνθη. Χρησιμοποιήστε το για να μαρινάρετε το κρέας ή ακόμα και σε σάλτσες.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποια άλλα αρωματικά φυτά μπορείτε να έχετε στην κουζίνα σας, καλλιεργώντας τα σε …νερό.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi